Nieuwsbrief #4; ALV, Start trainingen Senioren, Jeugdactiviteiten

15 maart 2021 - 11:53

Via de nieuwsbrief informeren we de leden over het wel en wee binnen de vereniging, dit doen we via een digitale nieuwsbrief. Hierbij ontvang je de nieuwste editie van de nieuwsbrief

Algemene Leden Vergadering

Lange tijd hadden we de hoop dat we samen in de kantine de ALV konden organiseren. Helaas is de situatie nog steeds zo dat dit niet mogelijk is. Op 23 maart zal de ALV dan ook plaatsvinden op digitale wijze via Microsoft Teams. Tijdens de ALV zullen we terugblikken op vorig seizoen, wat zijn de gevolgen van Corona voor de vereniging? Hoe staan we ervoor? We geven een inkijkje in de huidige (financiele) status van de vereniging en het belang van contributie betaling. Wil je aanwezig zijn bij de ALV, we hechten belang aan zoveel mogelijk aanwezigen, stuur een mail naar info@sportingleiden.nl en je ontvangt uiterlijk 21 maart de Teams link voor de vergadering.

Einde competitie senioren categorie A

Op 24 februari kwam heeft de KNVB het definitieve besluit genomen om de competitie voor categorie A, dat zijn de eerste elftallen op zaterdag en zondag, niet meer te hervatten. Ondanks dat dit een verwacht scenario was is het toch een teleurstelling, we willen zo graag weer voetballen! Voor de jeugd en zaalvoetbalcompetities blijven de opties nog open. Mocht het weer mogelijk zijn dan zal de jeugd de Regio Cup gaan spelen, dat zijn vriendschappelijke wedstrijden tegen clubs in de nabije regio, dit om veel reizen te voorkomen. Ook voor senioren is dit een scenario. Mocht er meer duidelijkheid over de Regio Cup zijn dan zullen we via de Commissie Voetbalzaken de teams informeren.

Veel jeugdactiviteiten bij Sporting Leiden

Gelukkig kunnen we binnen de vereniging veel activiteiten voor de jeugd organiseren. Het was druk de afgelopen periode, op 20 februari, de eerste echte lentedag van 2021, organiseerde de Jeugd Commissie een drukbezochte techniek training. ’s Middags speelde de JO17 en JO19 tegen elkaar in een vermakelijke sportieve pot, beide teams sloten de dag af met een lekkere lunch. Zaterdag 27 februari stond in het teken van een Landentoernooi, in onderlinge wedstrijden streden o.a. Nederland, Brazilië, Spanje en uiteraard Sporting Leiden tegen elkaar, het was druk en uitstekend georganiseerd, de jeugdleden hebben genoten! Op onze Facebookpagina zijn de filmpjes terug te kijken. Daarnaast zullen we op 5 mei een groot Oranjefestival organiseren voor jeugdleden en niet leden. Deze dag staat in het teken van ‘trainen als Oranje’. Dit is een vanuit de KNVB opgezet concept dat wij als enige vereniging in Leiden gaan organiseren. Binnenkort meer op onze site en alle sociale media kanalen. Oranjefestival

Techniektraining voor de hele jeugd

JO17 tegen de JO19

Overige senioren starten weer met aangepast trainen

Na 5 maanden niks gedaan te hebben met een voetbal konden de overige senioren afgelopen weekend dan eindelijk weer wat doen, de heren van het 5e schreven een kort verslag over hun hernieuwde stappen op het veld. In overleg met de Commissie Voetbalzaken werden de velden weer vrijgegeven zodat de spieren weer een beetje kunnen gaan wennen aan beweging. Het was alsof de koeien weer de wei in mochten, het enthousiasme straalde er meteen vanaf. Zoals altijd zag het er vanaf de kant niet uit maar vooral het plezier in de ogen van de heren en het vele lachen zorgde ervoor dat dit leuk was om naar te kijken. Een uur lang kon er even gespeeld worden om vooral weer even te wennen aan de bal en het lichaam weer wat in beweging komt. Na 30 minuten zag je al dat de eerste spelers rood aanliepen en dat vooral medespelers weer de schuld kregen als er iets fout ging, dit tot groot vermaak van de andere. Vanaf nu zal er dus weer op zaterdag en zondag getraind kunnen worden en wanneer de avondklok het weer toelaat dan zal er ook doordeweeks weer getraind gaan worden. Hopelijk is het einde van alle Corona-leed bijna voorbij, er is toch niks mooiers dan met je vrienden in het weekend een balletje te trappen. Op naar betere tijden!

Uitbreiding Jeugd Commissie

De Jeugd Commissie loopt al langere tijd met het idee om een Account Manager toe te voegen aan de Commissie. De Account Manager is een ouder van een jeugdlid en de functie heeft als doel het begeleiden van nieuwe jeugdleden en hun ouder(s) bij Sporting Leiden. De Jeugd Commissie is trots om te kunnen melden dat er iemand is gevonden die deze functie op zich gaat nemen, Karima. Op de website stelt Karima stelt zich voor aan Sporting Leiden Lees meer.
Namens het bestuur van Sporting Leiden,
Willem Pikaar
Voorzitter