Wedstrijdverslag Sporting Leiden ZO5

13 september 2023 - 08:52

Sporting Leiden zondag 5 is een nieuw team binnen de vereniging, vorig seizoen nog actief voor ASC, vanaf dit seizoen op de velden van Morsch II. De openingswedstrijd vorige week tussen Sporting Leiden zondag 5 en ASC eindigde in een 0-0 gelijkspel. De volgende tegenstander was onze buurman DoCoS.

Wat een dag was het! Onder een genadeloze zon, 31 graden, begonnen we vol enthousiasme aan onze confrontatie met DoCoS. In de hitte van de strijd, op het kunstgras, wilden we onze krachten meten.

De aftrap was veelbelovend met een kopkans voor Pim na een corner. Ongelooflijk genoeg belandde de bal niet in het net, ondanks de geringe afstand.

Helaas verloren we gedurende de wedstrijd de controle, terwijl DoCoS wat meer op elkaar ingespeeld leek te zijn. Dit leidde tot een doelpunt van DoCoS vanaf de rand van het zestienmetergebied, waardoor we met 1-0 achter kwamen.

We herpakten ons echter snel. Dankzij een schitterende pass van Wally, die opnieuw uitblonk, kreeg rechtsback Vicencio de bal in de voeten. Hij stormde op en scoorde de allereerste goal voor Sporting Leiden 5, waarmee we de stand weer gelijktrokken naar 1-1. Vicencio speelde deze wedstrijd erg goed en creëerde kansen.

Helaas kreeg DoCoS weer een voorsprong, dit keer doordat een bal ongelukkig door Dave in ons eigen doel belandde. Met een 2-1 achterstand gingen we de rust in, maar we bleven positief en bespraken tactische aanpassingen.

In de tweede helft lieten we zien waar we toe in staat zijn, maar de wedstrijd bleef zeer gelijk opgaand. Een vrije trap werd door Justus met kracht op doel geschoten. De keeper van DoCoS kon de bal niet klemvast houden, en Leroy benutte de kans om de 2-2 binnen te koppen.

Justus kreeg nog een grote kans, deze bal ging helaas naast. We bleven zoeken naar die beslissende goal, maar meer dan wat afstandsschoten kwamen we niet meer.

Het zoeken naar doelpunten leidde soms tot gaten in onze verdediging. Keeper Shiva redde enkele uitstekende ballen om ons op de been te houden.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 2-2, en dit bracht wat teleurstelling met zich mee. Hoewel de verwachtingen hoog waren, hebben we belangrijke lessen geleerd en tactische inzichten opgedaan voor de toekomst.

We moeten positief blijven, ons blijven focussen en onthouden dat we sterker worden na elke ervaring. Samengaan we onze doelen bereiken. Op naar de volgende uitdaging!