VVC-Sporting Leiden (za) gestaakt na zware blessure Adil Harfaoui

3 februari 2020 - 10:12

Sporting Leiden (za) probeert de draad weer op te pakken na een moeilijke periode. Vorige week werd er nipt verloren van het hooggeplaatste Aarlanderveen (0-1), maar het vertoonde spel was zeker niet slecht te noemen. Deze week ging de ploeg van (scheidend)trainer Cees van Tongeren op bezoek bij hekkensluiter VVC uit Nieuw Vennep. Bij een 1-1 stand werd de wedstrijd in de tweede helft noodgedwongen gestaakt door een ernstig blessuregeval van Sporting Leiden speler Adil Harfaoui. Een kuit-en scheenbeenbreuk, zo zou later blijken in het ziekenhuis.

Keeper Andy van der Meulen vertelt over deze enorme mokerslag: ,,Eigenlijk was de wedstrijd de eerste helft van onze kant echt enorm slecht. Er zat geen beleving in de ploeg, we wonnen geen tweede ballen en inspeelpasses waren te slap. Desondanks kregen we een stuk of drie kleine kansjes die er niet in gingen. Het duel kabbelde eigenlijk voort en ik dacht dat we met een gelijke stand zouden gaan rusten. Dan hadden we de mogelijkheid gehad de boel wat om te zetten. Dat was echter niet het geval want kort voor de onderbreking kwam VVC op voorsprong uit een kopbal.”

De sluitpost vervolgt: ,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat wij van deze tegenstander absoluut niet mochten verliezen. Het ging ook iets beter en na pakweg een kwartier spelen kwamen we op gelijke hoogte. Kevin te Hennepe trok de bal vanaf de achterlijn terug, waarna Sipan Khalid goed binnen werkte. Na de gelijkmaker ging ons tempo weer drastisch omlaag en ongeveer twintig minuten voor tijd ging het mis. Adil Harfaoui maakte een sliding op het middenveld en zijn been sloeg dubbel. Meteen werd duidelijk dat het mis was en per ambulance werd hij afgevoerd. Uiteraard werd de wedstrijd gestaakt. Achteraf zou blijken dat hij zijn kuit-en scheenbeen heeft gebroken. Een operatie was niet perse noodzakelijk en Adil moet minimaal zes weken het gips in. Wat een enorme mokerslag weer zeg voor de ploeg. Namens het hele team wensen we Adil alle sterkte toe en we hopen hem gauw langs te zijlijn te zien.”

Ploeggenoot Erik Bakker valt hem bij: ,,Tjonge jonge, dit kan er ook nog wel bij. We speelden vandaag erbarmelijk slecht in de eerste helft. Maar goed, we hadden de tweede helft nog om dat recht te zetten. Als iemand dan zo zwaar geblesseerd uitvalt, dan vind ik voetbal persoonlijk nog maar een bijzaak. Ik ben bezig aan mijn laatste seizoen als selectiespeler en had het me allemaal heel anders voorgesteld. De laatste weken gaat alles mis rond de groep wat er maar mis kan gaan. Het is nu zaak aan ons om de rug te rechten en het seizoen nog enige vorm van kleur te geven. Dat zijn we aan Rian en Adil verplicht.”

De volledige redactie van LeidenAmateurVoetbal wenst Adil uiteraard ook veel sterkte toe met zijn herstel.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/