Voorbeschouwing Sporting Leiden za1 & zo1

30 september 2020 - 10:54

Tijdens het weekend van het geannuleerde Leidens Ontzet spelen de selectieteams van Sporting Leiden zaterdag 3 en zondag 4 oktober 'gewoon' hun wedstrijd. Helaas zonder publiek en met een gesloten kantine gaan de mannen van Francis Janse en Koos Habraken op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

Sporting Leiden (za) – Alphia
Niemand had gedacht dat Sporting Leiden na twee wedstrijden de onderste plaats zou delen en zelfs nog niet gescoord zou hebben. De nederlaag tegen Blauw Zwart en het misschien te hoog uitgevallen verlies tegen Lugdunum waren misschien niet helemaal terecht, maar de kille cijfers spreken voor zich. Hoog tijd voor een ommekeer. Alphia, dat de enige wedstrijd die het speelde, ook verloor moet dan maar het haasje worden. Het hoeft niet met sprankelend voetbal, zelfs uiterst gelukkig of via een doelpunt met een sterke buitenspellucht, maar er moet zaterdag gewoon gewonnen worden. Er zijn best wat versterkingen gekomen, ook aanvallend, en Sipan Khalid kan het scoren toch niet verleerd zijn? Trainer Francis Janse zal weinig moeite hebben zijn mannen op scherp te krijgen.
Aanvang 14.30 uur
DHL – Sporting Leiden (zo)
Trainers Koos Habraken en Mark Cerdijn moeten wekelijks zien welk elftal zij kunnen opstellen. De nederlagen tot dusver zijn daar zeker deels aan toe te schrijven. Zondag aanstaande zullen Regilio Pinas en Mo Abassi naar alle waarschijnlijkheid terugkeren na een schorsing en dat zal zonder twijfel een impuls geven. Ook conditioneel maakt de groep wekelijks stappen. Of dat goed genoeg zal zijn om DHL pootje te lichten zal zondag blijken. De thuisploeg presteert voorlopig ook matig. De Delftenaren wisten een keer gelijk te spelen, maar scoorden nog geen enkel doelpunt. Sporting snakt naar een goed resultaat, zoveel is duidelijk.
Aanvang 14.00 uur
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl