Voorbeschouwing Sporting Leiden (za & zo)

11 oktober 2019 - 12:31

Sporting Leiden (za) -Be Fair Op de vierde speeldag een wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen lang mee deden om de prijzen. En dat zou dit seizoen ook maar weer zo kunnen zijn. Afgaande op de start mag die van Sporting als ‘vliegend’ worden gezien, terwijl Be Fair ook mee gaat met de bovenste ploegen.

De Leidse ploeg is nog ongeslagen en heeft de volle buit binnen gesprokkeld. Na twee ruime zeges volgde afgelopen zaterdag een meer moeizame middag, maar het liep wel goed af in Nieuwkoop. De 2-0 achterstand werd omgezet in een 2-3 zege en dat niet in de laatste plaats door toedoen van Sipan Khalid. De aanvaller bracht al zijn derde (valse) hattrick op zijn naam en duidelijk mag zijn dat deze speler in blakende vorm verkeert. Dat neemt niet weg dat Cees van Tongeren bepaald niet in zijn sas was over de eerste helft. ,,Het had meer dan 2-0 kunnen zijn en ook kort na rust kwamen we een keer goed weg. Daarna hebben we het pas opgepakt. Het kwam nog goed, maar hier kom je niet altijd mee weg. Tegen Be Fair zullen we ook op grote weerstand kunnen rekenen dus het is handig om er dan meteen klaar voor te zijn.” Vorig seizoen leverde dit duel een nipte 1-0 zege op voor de fusieclub.

De Kennemers-Sporting Leiden (zo)

Op dit moment de nummer 1 tegen de nummer 14 ofwel de koploper tegen de staartploeg. Maar wat zegt het helemaal. De Beverwijkers kwamen drie keer in actie en Sporting zag al twee wedstrijden in het water vallen. Derhalve heeft de ploeg van Charl van Goozen pas eenmaal gespeeld en dus kan er weinig worden gezegd over de onderlinge krachtsverhouding. De Kennemers, in de voorbije jaren afgegleden want in het seizoen ’14-’15 nog spelend in de eerste klasse van West I, speelden tot nu 1 keer als gastheer. Van RKDES werd met 2-1 gewonnen. Op verplaatsing werden de punten weggesleept bij VVH en Zwanenburg. Afijn, Sporting is een ploeg in opbouw en er mogen nog geen wonderen worden verwacht. In elk geval weer eens spelen en het de tegenstander lastig maken.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/