Voorbeschouwing speeldag #6

29 oktober 2021 - 08:17

Sporting Leiden (za) – Blauw Zwart
De Leidenaars kunnen terugkijken op een wisselvallige start van de competitie. Vorige week werd er prima gevoetbald en de 3-3 tegen TAVV is een prima resultaat. De nederlagen tegen de, voorlopig, sterkste ploegen uit de afdeling waren echter minder. Vooral het feit dat in beide wedstrijden niet werd gescoord is een tegenvaller. Voor de tegenstander geldt eigenlijk hetzelfde. In de eerste wedstrijd bracht de Wassenaarse club Aarlanderveen de enige nederlaag toe, maar de 0-6 nederlaag tegen CVC Reeuwijk was een oorwassing van de eerste orde. Sporting wil meer zijn dan een anonieme middenmoter. Dan is winst op Blauw Zwart, dat twee punten meer heeft, noodzaak.
Aanvang: 14.30 uur
Voorschoten ’97 – Sporting Leiden (zo) 
Komende zondag komen de twee ‘LAV-clubs’ tegen elkaar uit op de zesde speeldag van de competitie. In eerste instantie is Voorschoten’97 de gastheer van Sporting Leiden. Op 20 februari 2022 staat de return gepland. Gesteld mag worden dat de gastheer favoriet is om de winst in eigen huis te houden. De ploeg van Denis Luhulima heeft een zeer voortvarende start met twaalf punten uit vier duels. Zelfs zonder op alle speeldagen te zijn uitgekomen, is de ploeg de koploper. ODB en SEP verzamelden tien punten en dus twee minder en hadden daar ook nog eens vijf duels voor nodig. Het is nog te vroeg om te stellen dat er geen maat staat op de groen-gelen, maar op Adegeest kan men zich een dergelijke start niet meer heugen. Voorschoten’97 speelt tot nu toe alleraardigst voetbal, hoewel Madestein op de voorbije speeldag wel fors tegenstand bood. De routiniers namen de formatie echter aan de hand en scoorden via Roy Elligens, Jordy van der Wijngaard en Rick van der Maas.
Sporting Leiden startte aardig aan deze competitie, maar vier wedstrijden later ziet het er toch weer minder rooskleurig uit. Uit de laatste vier duels werd 1 puntje gehaald en daardoor zijn de manschappen van Koos Habraken teruggezakt naar een elfde plaats. Enkel WIK en HWD doen het minder. Aanvankelijk waren de bespiegelingen ook positief en daar staat Habraken ook bekend om. Inmiddels sijpelen berichten binnen dat de selectie toch weer smal is en dat er makkelijk wordt afgezegd en ook nog eens op het laatste moment. Dat helpt natuurlijk niet bij het neerzetten van goede resultaten en dus is er werk aan de winkel bij de Morsbewoners. Want om nu weer het lelijke eendje te worden in deze klasse, daar zit niemand op te wachten in het Leidse. Beide ploegen troffen elkaar in het vorige seizoen nog wel voordat het stil werd gelegd. In Leiden was Voorschoten’97 met 0-3 te sterk.
Aanvang: 14.00 uur