Sporting Leiden (zo) wint van Aalsmeer

18 februari 2019 - 15:35

De wedstrijd had bijzonder weinig om het lijf. Sporting Leiden had zich al geplaatst voor de kampioenspoule en Aalsmeer had eveneens weinig meer te winnen of te verliezen. Het gevolg was een gezapig potje voetbal dat de thuisploeg met twee vingers in de neus won. Het randgebeuren met een lach en een traan kreeg meer aandacht en terecht.

Wie voor een spektakel was gekomen, waarbij de ploegen elkaar het vuur aan de schenen zouden leggen, kwam danig bedrogen uit. De liefhebber die langs de lijn  stond om zich te koesteren in de zonnestralen, een biertje te happen met vrienden en bekenden en om het voetballende afscheid te beleven van Wim de Bolster waren echter op de juiste plek. De begaafde middenvelder kreeg onlangs te horen dat verder voetballen onverantwoord was; kraakbeenproblemen in de knieën maakte een voortijdig einde aan zijn voetballoopbaan. Een half uurtje mocht hij meespelen en hij werd na afloop nog eens danig in het zonnetje gezet. Een veel te vroeg afscheid van deze speler van 29. De lach was er voor Giovanni Koelink, die na een ernstige ziekte weer terug is langs de lijn en hopelijk ook binnen de lijnen weer te bewonderen zal zijn. De aandacht voor deze spelers van de selectie en staf liet zien dat het qua warmte wel goed zit bij de club.

En dan het voetbal. Gökhan Yazici smaakte een persoonlijk succes door deze middag de eerste twee doelpunten te scoren. Gevoegd bij zijn vier in de laatste wedstrijd van Sporting tegen MMO maakt duidelijk dat hij van onschatbare waarde is voor de Leidenaren. Tolga Karpuz onderbrak de fraaie reeks door de derde van deze middag voor zijn rekening te nemen. De clubs waarbij Sporting zal uitkomen in de kampioenspoule zijn bekend (later meer daarover op deze website, maar al wel gedeeld via ons twitterkanaal) en woensdag wordt duidelijk hoe het competitieschema zal lopen. De Leidse club gaat op voor de zo gewenste promotie en dient in elk geval bij de eerste twee te eindigen om zeker te zijn van promotie.

De nummers drie tot en met zes moeten aan de bak om in een nacompetitie te spelen om de derde promotieplaats. In zekere zin gaat het seizoen nu pas beginnen in de Mors.

Sporting Leiden-Aalsmeer: 3-0 (1-0). 36. Yazici 1-0, 58. Yazici 2-0, 68. Karpuz 3-0. Scheidsrechter: Buitenman. Toeschouwers: 75.

Sporting leiden: Van Wanrooij, Jusin Maaskant, Van Leeuwen, Mink, Habraken (46. Karpuz), De Haas, Filippo (57. De Bolster), Heemskerk, Danny Maaskant, Yazici (76. Cerdijn), Berdai.

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl