Sporting Leiden (zo) wint ruim van hekkensluiter Warmunda

10 december 2018 - 10:14

Sporting Leiden heeft zondagmiddag de positie in de top zes verstevigd. Bij hekkensluiter Warmunda werd met 0-5 gewonnen door de ploeg van trainer Kevin Wassenaar. Sporting heeft alles in eigen hand om zich te plaatsen voor de gewilde promotiepoule, waar een zesde plek in de ranglijst voor volstaat. Warmunda weet daarentegen al dat deze eindklassering onhaalbaar zal zijn voor de Warmonders. Interim-trainer Barry van Rijn en zijn mannen staan onderaan de ranglijst en zullen zich vanaf februari moeten toeleggen op de zogenoemde ‘derde klasse laag’.

Aan het begin van de wedstrijd was het klassenverschil miniem. De wedstrijd golfde op en neer, met kansen voor beide partijen. De teams speelden aanvallend en de openingstreffer had aan allebei de kanten kunnen vallen. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Tolga Karpuz, die alleen voor de keeper geen fout maakte. Sporting Leiden-aanvoerder Danny Maaskant vond dat zijn ploeg redelijk uit het niets op voorsprong kwam: ,,We verwachtten eigenlijk dat een ploeg die onderaan de ranglijst staat zich volledig ingraaft. Complimenten echter voor Warmunda, die juist lekker bleven aanvallen in het begin. We moesten zelfs een bal van de lijn halen, we begonnen een beetje slap. Na een tijdje maakten we opeens de 0-1. Vanaf dat moment liepen we echter wel tegen een muur aan bij Warmunda.” Na de openingsgoal kwam Warmunda slechts sporadisch van de eigen helft af. Met snelle aanvallers als Ouassim Bakiri en Bilal El Kourami leken de lange ballen af en toe gevaarlijk, maar de verdediging van de uitploeg stond als een huis.

Warmunda-aanvaller Erik Smit deelde de mening van Maaskant: ,,We begonnen scherp, we konden zelfs op voorsprong komen. Later merk je dat er wat frustratie bij ons is, omdat het de laatste weken wat minder gaat. Het vertrek van de trainer kwam toch wel als een verrassing, alhoewel het wel erg goed is opgepakt door iedereen. De staf zorgde er wel voor dat het enigszins rustig bleef. Er is niet erg veel veranderd, alhoewel de trainingen net wat anders zijn. We zijn ook onze aanvoerder (Necmettin Imac, JW) kwijt.”

Smit verder over de wedstrijd: ,,We scoren niet zo makkelijk, waar Sporting Leiden dat wel deed. Zij zijn veel effectiever voor de goal. De kansen die ze krijgen, maken ze gewoon af. Maar ondanks dat, waren zij ook kwalitatief beter dan wij. Anders wordt het geen 0-5.” Dit was ook te zien aan de ruststand van 0-3. Sporting had meer balbezit en kwam dikwijls in de buurt van Warmunda-keeper Rens van der Zwet. Zowel het tweede als het derde doelpunt kwam van aanvoerder Maaskant. Zijn eerste volgde uit een scrimmage in het vijfmetergebied, de tweede kwam tot stand doordat hij de bal tijdens het uitverdedigen tegen zich aan geschoten kreeg.

Na rust was het grotendeels eenrichtingsverkeer. Al snel scoorde Karpuz zijn tweede na een fraaie individuele actie. De technische aanvaller speelde zich vaak gemakkelijk vrij, waarna hij zichzelf of zijn medespelers in scoringspositie kon zetten. Veel doelpunten vielen er echter niet in de tweede helft. Noemenswaardig is de 0-5, die door Kenneth Maaskant prachtig werd binnen geschoten uit een vrije trap.

Door deze grote overwinning liggen de Leidenaren op koers voor de promotiepoule, weet ook Danny Maaskant: ,,Eigenlijk mag het nu niet meer mis gaan. We moeten nog tegen drie lager geplaatste ploegen en als laatste tegen Voorschoten’97. Voor die laatste wedstrijd moeten we dan zorgen dat we er al zijn. Wat we nu in handen hebben, mogen we niet meer weggeven.”

Warmunda – Sporting Leiden 0-5 (0-3) 13. Karpuz 0-1, 26. D. Maaskant 0-2, 41. D. Maaskant 0-3, 48. Karpuz 0-4, 81. K. Maaskant 0-5. Scheidsrechter: Jongeneel. Toeschouwers: 150.

Warmunda: van der Zwet, van der Voort, Arnst, Holverda, Mastemaker, van Noort, Harmouch, Kortekaas, Smit (73. Van de Wetering), El Kourami (67. Van Bentem), Bakiri.

Sporting Leiden: Sels, J. Maaskant (61. Heemskerk), Brandt, K. Maaskant, D. Maaskant, Abassi, Karpuz, Mink, Kromwijk, Yazici (73. Habraken), Bonte (46. Kalangu).

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl