Sporting Leiden (zo) verdient een punt in Aalsmeer

2 maart 2020 - 09:25

Op 26 januari speelde de zondagtak van Sporting Leiden de laatste wedstrijd in competitieverband. Zondagmiddag mocht de selectie eindelijk weer eens aan de bak. Je zou dan verwachten dat de selectie scherp is als een mes en staat te trappelen om de wei weer in te mogen. Dat gold niet voor iedereen.

Mark Cerdijn hierover: ,,We kregen weer te maken met afmeldingen, zelfs op het laatste moment. Dat is natuurlijk niet iets van vandaag, maar het blijft teleurstellend. Vette complimenten voor Quinten Luykx en Marco Spasic die ons uit de brand wilden helpen. Ze hadden flinke speeltijd achter de rug bij het tweede, maar hebben ook bij ons hun stinkende best gedaan. Wat zeg ik? Luykx scoorde zelfs onze beide doelpunten. Heel knap van die gasten.”

Na het vertrek van trainer Charl van Goozen heeft een aantal mannen met een Sporting hart er de schouders onder gezet om het zondagelftal tot het einde van het seizoen te begeleiden. Cerdijn nog eens: ,,Samen met Michael Sels, Ronald Mink en Koos Habraken gaan we er alles aan doen om te voorkomen dat we noodgedwongen moeten stoppen. Een resultaat als vandaag geeft dan weer moed. Er is gestreden tot de laatste minuut en ik denk dat de 2-2 ook een terechte uitslag was. We moesten echt alle zeilen bijzetten, maar met het gelijke spel mogen we tevreden zijn. Ik hoop dat we meer puntjes bij elkaar sprokkelen, maar dat is ook afhankelijk van wie we kunnen opstellen. We gaan er in ieder geval alles aan doen.”

Volgende week speelt Sporting uit bij het sterke VSV. Voor het enthousiaste viertal begeleiders is het echt te hopen dat ze met een volwaardige selectie kunnen afreizen. Het is ze ook gegund. De fusieclub heeft nu vier punten op de teller staan uit de helft van het te spelen aantal wedstrijden.

Aalsmeer-Sporting Leiden 2-2 (1-1). 36. Van Leeuwen 1-0, 45. Luykx 1-1, 61. Pasternaak 2-1, 80. Luykx 2-2.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/