Sporting Leiden (zo) mag blijven hopen op nacompetitie

13 mei 2019 - 20:38

Sporting Leiden pakte weer eens een overwinning. Op eigen veld werd MSV’19 nipt met 1-0 verslagen. De laatste zege dateerde alweer van 24 maart. Door de driepunter behield de fusieclub zicht op de nacompetitie. Matchwinnaar werd, en dat was de grootste winst van de dag, Giovanni Koelink. De middenvelder was geruime tijd niet inzetbaar, maar kon nu weer zijn opwachting maken. Vanaf de stip was hij doeltreffend. Later in de week volgt een interview met de doelpuntenmaker.

Coach Henk Brandt was in zijn nopjes met de overwinning. ,,Dat konden we wel even gebruiken, ja. De laatste tijd is het vooral gegaan over vertrekkende spelers en de resultaten bleven achter. Deze zege kwam ons toe en we zijn nog kansrijk voor een nacompetitieplek. We hebben met elkaar gesproken en we willen het seizoen op een positieve manier afsluiten. Het zou leuk zijn als dat is met een toetje en daar richten we de pijlen op. Als dat niet lukt dan moeten we in elk geval met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten.

De Leidse ploeg was beter dan de formatie uit Montfoort en kreeg ook de nodige kansen via onder meer Koos de Haas, Mike Filippo en Roald Mink. Laatstgenoemde raakte met een kopbal het aluminium. Na een 0-0 ruststand werd de druk opgevoerd door de thuisploeg en dat leidde uiteindelijk tot het enige doelpunt. Een handsbal in de zestien leverde een elfmetertrap op en iedereen en alles was van mening dat ‘Gio’ die maar moest benutten. En dat gebeurde ook. Sporting verzuimde verder afstand te nemen, maar kwam ook niet echt in gevaar. Brandt nog eens: ,,Het had eenmaal gevaarlijk kunnen worden. We leden balverlies en er stonden teveel spelers voor de bal. Danny Maaskant kon niets anders doen dan aan de noodrem trekken en dat leverde een rode kaart op. Hij had de speler ook kunnen laten lopen met het risico dat de 1-1 zou zijn gevallen. Dus deze overtreding snap ik wel. Helaas moeten we hem nu missen tegen HOV, maar daar staat tegenover dat Mo Berdai weer inzetbaar is. Ja, zij staan laag maar dat kan juist betekenen dat het een lastige pot wordt. En we sluiten af tegen Voorschoten’97 en dan zal dat niet anders zijn. Voorlopig spelen we nog ergens om en dat is wel zo leuk.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Van Leeuwen, Heemskerk, D.Maaskant, J.Maaskant, Mink, Koelink, Habraken, De Haas, Filippo, Abassi.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl