Sporting Leiden (zo) in kampioenspoule na zege op MMO: 4-0

8 februari 2019 - 14:19

Gökhan Yazici was on fire donderdagavond. In de tweede helft ingebracht, scoorde de aanvaller koppend en schietend vier keer op rij en was zo hoofdverantwoordelijk voor de 4-0 zege van Sporting Leiden op MMO en een bereikt plaatsje in de kampioenspoule van de derde klasse A. Zijn ploeg wil het niet laten bij deze eerste prijs van het seizoen: nog steeds staat promotie op nummer een van het verlanglijstje.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: traag en stroperig voetbal zonder enige diepgang. MMO bleef simpel overeind. Geen wonder dat het thuispubliek morrend de warme kantine in dromde na het rustsignaal. Na rust bracht trainer Kevin Wassenaar Yazici in het veld voor Thijs Bonte en Justin Maaskant voor Danny Maaskant. Hierdoor en door de daarbij horende omzettingen kreeg de thuisploeg nieuw elan en speelde het MMO van de mat.

Animator op het middenveld was Maaskant die niet alleen ballen veroverde, maar ook de bal neerlegde waar hij, en de aangespeelde medespeler,  dat wilde. Scherp als een mes was Yazici die het vonnis velde over de in de tweede helft armetierig spelende opponent. Ook een vet compliment voor Koos de Haas die de basis legde voor het openingsdoelpunt. Door niet aflatend doorzetten op de rechterflank veroverde hij de bal, gaf strak voor waar de Turkse ex-prof knalhard inkopte. Het bleek de aanzet tot veel meer. Yazici: ,,Onder andere door mijn werk heb ik een tijd niet kunnen trainen, vandaar dat het conditioneel bij mij nog geen top is. De zin in het voetbal is er absoluut wel en zeker als het dan loopt zoals vandaag in de tweede helft. We wisten dat MMO niet in topvorm was en in feite nergens meer voor speelt. Na dat eerste doelpunt bleef er voetballend weinig over van hen. Wij hebben echter niet gewonnen door hun zwakte, maar door eigen kwaliteit.”

De kwaliteitsinjectie deed Sporting goed. Nu werden juist wel de ruimte en diepte gevonden, waar het zo aan ontbrak in de eerste 45 minuten. MMO kwam tot één kans en dat was er nog een van om te likkebaarden ook. Bij een 0-0 stand ging Jelle van Tol met de bal aan de voet alleen op keeper Delano van Wanrooij af. In plaats van kalmpjes een hoek uit te zoeken ramde hij de bal onbesuisd ver over. Dat bleek achteraf het enige wapenfeit van de ploeg uit Hoogmade.

Vanzelfsprekend was Kevin Wassenaar een heel tevreden man: ,,We zijn hier ontzettend blij mee.” Met een brede lach: ,,We zijn nu in ieder geval minimal verzekert van nog een jaar derde klasse. We kwamen er in de eerste helft niet door. MMO parkeerde de bus voor het doel en we speelden te traag om die opzij te zetten. De tweede helft liep het allemaal heel anders. Complimenten voor Justin die fantastisch inviel en natuurlijk ook voor Gökhan. We hebben nu een weekendje vrij en dan wacht nog Aalsmeer. Die hopen we te winnen, want als we bij de eerste drie eindigen levert dat een extra thuiswedstrijd op. Vanaf dat moment gaat de focus op de laatste fase van het seizoen. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare, maar promotie is ook een prijs.”

 

 

Wij hebben echter niet gewonnen door hun zwakte, maar door eigen kwaliteit.
Gökhan Yazici

Yazici besluit: ,,In een interview aan het begin van het seizoen gaf ik al aan dat we gaan voor een plek in de tweede klasse. Deze zege is een stap in die richting.” En vol stelligheid: ,,We gaan een stap hogerop en ik hoop daar ook mijn steentje aan bij te dragen.”

Optimisme alom in de Mors. Op basis van de eerste helft is dat niet gerechtvaardigd. De tweede helft liet de ploeg echter zien, dat het uitstekend kan voetballen, hoewel MMO niet een echte graadmeter is.

Sporting Leiden-MMO 4-0 (0-0). 65. 67. Yazici 1-0, Yazici 2-0, 74. Yazici 3-0, 84. Yazici 4-0. Scheidsrechter:  Jaggan. Toeschouwers: 75.

Sporting Leiden: Van Wanrooij, Van Leeuwen, Mink, Habraken, Filippo, Heemskerk, Danny Maaskant (46. Justin Maaskant), Berdai, Bonte (46. Yazici), Brandt, De Haas (68. Pracht)

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl

We zijn nu in ieder geval minimal verzekert van nog een jaar derde klasse
Kevin Wassenaar