Sporting Leiden (zo) blijft op koers voor promotie

25 maart 2019 - 13:20

Na vier speelronden staat Sporting Leiden (zo) op de tweede plaats. Dit na de 2-1 thuiszege op Slikkerveer. Wanneer de fusieclub dit kan volhouden-doorschuiven naar de eerste plaats is uiteraard ook een optie- dan is de promotie naar de tweede klasse een feit. Die weg is nog lang maar dat het de Leidse club menens is, mag zo zoetjes aan duidelijk zijn.

Tot aan dit onderlinge duel had Slikkerveer vier punten in de wacht gesleept. De teller bij Sporting stond op zes en dus kon de ploeg van Kevin Wassenaar een groter gat slaan. Dat lukte na een enerverende voetbalmiddag. Er gebeurde genoeg namelijk en van verveling was geen sprake. Dat er niet altijd even goed gevoetbald werd, was ook een feit. Het hobbelige natuurgras hielp in die zin bepaald niet mee.

De eerste kans viel al na vier minuten te noteren. Gloire Kalangu- die sterk acteerde op het Leidse middenveld- stuurde Gökhan Yazici weg en de aanvaller zag zijn inzet op de voeten van doelman Patrick Werkhoven belanden. Ook de tweede kans was voor de thuisploeg. Koos de Haas probeerde het in de korte hoek, maar ook nu had de goalie geen trek om te capituleren. Bij de derde kans hoefde de sluitpost er niet aan te pas te komen. Op een prima verre trap van Jordy Heemskerk schoot Ronald Mink hard naast.

Het gaf aan dat de nummer drie, vooraf, op de ranglijst de punten overduidelijk in de eigen gelederen wilde houden. Na het sterke openingskwartier ging er aan beide kanten een boel mis. Veel overtredingen over en weer en het geschreeuw bij vooral de gasten deed voorkomen dat de spelers welhaast een middagje werden uitgelaten.

Er kwam voor Sporting nog één kans om tot scoren te komen, maar Yazici en Heemkerk liepen elkaar voor de voeten. Slikkerveer stelde daar in aanvallend opzicht weinig tot niets tegenover, hoewel Cerezo Fung A Wing een beste kopkans kreeg op slag van rust. Zijn poging ging over het Leidse doel.

Bij aanvang van de tweede rondgang stonden er twee nieuwe spelers in het veld aan de kant van de Morschclub. De Haas en de geblesseerd geraakte Mo Berdai hadden hun plaatsen moeten afstaan aan Mo Abassi en Jim Pracht. Vooral eerstgenoemde liet zich af en toe in positieve zin gelden en al snel kreeg Sporting waar het recht op had. Yazici kopte een bal door, waarna Trogilio Pinas uit de draai op fraaie wijze de 1-0 liet aantekenen. Vorige week was de speler uit het tweede team al trefzeker geweest in de met 0-1 gewonnen ontmoeting bij IJsselmonde.

Het gevaar bleef komen van de gastheer. Eerst schoof Yazici een bal voorlangs en even later zette Abassi Mike Filippo knap vrij, maar de nummer tien mikte de bal tegen de onderkant van de lat. Even was de vraag of de bal de doellijn was gepasseerd, maar dat was voor niemand waarneembaar geweest. Zeven minuten later was het wel raak. Nu was Pinas de aangever en mocht Filippo de felicitaties in ontvangst nemen.

Ruim een kwartier voor tijd leken de bezoekers de genadeklap te ontvangen. Yazici werd in de zestien op de hak gelopen en de topscorer mocht vanaf elfmeter aanleggen voor de 3-0. Zijn inzet was echter te pover om de doelman van de Slikkerveerders te kloppen.

In het resterende gedeelte werd het toch nog enigszins spannend. Een verdwaald schot kwam plotsklaps voor de voeten van invaller Chevillio Halden en de buitenspeler klopte Delano van Wanrooj, die het nog niet heel lastig had gehad tot dan toe.

Sporting moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen, maar tot grote kansen kwam de ploeg van André Stafleu, bekende in het Rotterdamse, niet. Zo bleef de brigade van Wassenaar aan de goede kant van de score en de derde zege kwam de ploeg ook toe. Wassenaar: ,,Ik had meer van deze tegenstander verwacht. Er zat niet veel lijn bij hen in. Ik zeg niet dat wij heel goed hebben gespeeld, maar wel met het hart in elk geval. We zijn iets dichterbij succes gekomen, maar tegen Nicolaas Boys komende zondag zullen we weer vol aan de bak moeten om tot nieuw succes te komen.”

Sporting Leiden-Slikkerveer 2-1 (0-0). 47. Pisas 1-0, 66. Filippo 2-0, 85. 2-1 Halden. Scheidsrechter: Hulters.

Opstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Berdai (46. Pracht), Maaskant, Heemskerk, Van Leeuwen, Mink, Filippo, Kalangu, De Haas (46. Abassi), Yazici, Pinas (86. Olivier).

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl