Sporting Leiden (za) wint bekerwedstrijd 3-1

12 september 2021 - 13:17

Na een ongelukkig en onnodig verlies op Goeree Overflakkee tegen Den Bommel was eerherstel zaterdag op zijn plaats voor Sporting Leiden op hun eigen sportpark. Gezien de voetballende kwaliteiten in de ploeg waren zij het aan hun stand verplicht iets recht te zetten en dat lukte door met 3-1 te winnen van VV Schoonhoven.

De bezoekers probeerden met fysiek voetbal de macht te grijpen, maar Sporting was niet onder de indruk. Al vroeg in de wedstrijd kon men zien dat de Leidenaren een stuk beter konden voetballen. Het ontbrak nog aan een krachtige afronding, maar een pass over de hele van Jeroen van Egmond op Yannick van de Meel zette wel al de toon. Ook het afjagen van spits Soufian Boukhidos en de splijtende passes van Rick Arnoldus zorgden voor een overwicht. De eerste echte kans voor de thuisploeg ontstond na een kwartier spelen vanuit een overtreding. Een goed opgezette aanval gaf Peter Hamelink de kans zich het strafschopgebied van de tegenstander in te wurmen. Daarbij werd hij licht aangetikt en verdiende daarmee een pingel. Arnoldus bleek nu niet scherp en miste.
Niet veel later kreeg Schoonhoven ook een strafschop. Geblunder aan de linkerkant van de thuisclub en in het bijzonder van Joeri Devilee, die de pech had op een hele gevaarlijke plek zijn tegenstander verkeerd in te schatten. Die brak namelijk door waardoor de speler van Sporting aan de noodrem moest trekken. Arie Versluis maakte geen fout en tegen de verhouding in was het Schoonhoven die 0-1 voor stond.
Het overwicht aan de kant van de Morsclub bleef duidelijk aanwezig en weer moest er een dood spelmoment aan te pas komen om de stand gelijk te trekken. Sporting eiste een strafschop, maar moest genoegen nemen met een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied. Arnoldus nam de vrije trap en Jordy Heemskerk kopte binnen. Heemskerk speelde trouwens als centrale verdediger de rest van de wedstrijd als een rots in de branding voor de Leidenaren.
Na een kwartier in de tweede helft zorgde een bal vanuit het midden ervoor dat de ingevallen Zakaria Bardaa terecht zijn ploeg op voorsprong bracht. Bij een 2-1 stand was een overwinning nog alles behalve zeker en de bezoekers begonnen meer en meer te drukken. Even sloeg de paniek toe bij Sporting en lieten spelers zich te veel gaan. De druk werd vijf minuten voor tijd, met een echt spitsendoelpunt van Boukhidous, van de ketel gehaald. Hij draaide kort weg van zijn tegenstander en schoot laag en hard rakelings langs de doelman van Schoonhoven.
Huig-Jan Heeringa van de winnende formatie na afloop: ,,In het begin van de wedstrijd moesten we wennen aan de tegenstander. Zij speelden zonder buitenspelers dus zochten we naar een antwoord daarop. De groep herpakte zich daarin vrij snel en stelde uiteindelijk de overwinning terecht veilig, denk ik.”
Wat deze wedstrijd voor het komende seizoen betekent daarover kan ik nog niets zeggen. We hebben een brede en sterke selectie, maar ik wil eerst afwachten hoe iedereen het voetballen weer oppakt na zo’n lange periode zonder bal. Vooral op mentaal vlak. Nogmaals we hebben kwalitatief echt hele goede spelers, maar het wordt een uitdaging om een heel seizoen stabiel te blijven en bijvoorbeeld een periode te pakken. Gezelligheid is bij deze club ook belangrijk al zal ik er alles aan doen om de prestaties voorop te stellen. Als dat lukt, en als de spelers leren zich op bepaalde momenten te beheersen, dan kan het een geslaagd seizoen worden. Iedereen heeft er veel zin in ieder geval.”
Opstelling Sporting Leiden: Van de Meulen, Heemskerk, Kchka (Bardaa), Hamelink (Groen), Van der Meel (Akrif), Beijersbergen, Arnoldus, Van de Berg, Devilee, Boukhidos, Van Egmond.
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl