Sporting Leiden (za) speelt gelijk tegen koploper Van Nispen

11 februari 2019 - 10:37

Na de fraaie overwinning vorige week op stadsgenoot Lugdunum moest Sporting Leiden het afgelopen zaterdag op eigen bodem opnemen tegen koploper Van Nispen. In de spectaculaire heenwedstrijd was er evenwicht (3-3). Ook ditmaal werd er gelijkgespeeld. Het werd 0-0.

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken. Met een aantal dieptepasses werd de rappe Zakaria Bardaa opgezocht. Met moeite wist de ploeg uit De Zilk hem van scoren af te houden. Aan de andere kant moest Sporting Leiden doelman Andy van der Meulen redding brengen na een vlotte aanval van de bezoekende ploeg. Het spel golfde op en neer, waarbij gezegd moet worden dat de harde wind ervoor zorgde dat geen aanval fatsoenlijk kon worden opgezet. De ploeg van Cees van Tongeren had een veldoverwicht, maar echte grote kansen vielen er de eerste helft niet te noteren. Leidenaar Yannick van der Meel was er het dichtst bij. Zijn vrije trap echter verdween rakelings over het vijandelijke doel. Kort voor rust had Van Nispen de score kunnen en moeten openen. Tot tweemaal toe wist Van der Meulen zijn doel schoon te houden met fraaie reddingen. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Kort na de onderbreking werd een vrije trap van de Zilkenaren wederom goed uit het doel gebokst door de Leidse sluitpost. Het spel kabbelde voort en beide ploegen hanteerden de lange bal waardoor van goed voetbal geen sprake was. Als Bardaa werd weggestuurd ontstond er wel gevaar, maar de defensie Van Nispen wist de aanvaller met kunst en vliegwerk af te stoppen. Beide teams bleven op jacht gaan naar de openingstreffer maar de slagkracht ontbrak deze middag. Ook in het tweede bedrijf waren de pupillen van Van Tongeren net iets beter dan hun opponent maar een doelpunt bleef uit. Kort voor tijd had Bardaa zich onsterfelijk kunnen maken. Vanuit een hoge bal die in de zestien werd gepompt, kopte hij maar nipt over. Zo eindigde het doelpuntloos en ontfutselde de fusieclub de waarschijnlijke aanstaande kampioen wederom twee punten. Gezien het wedstrijdbeeld een uitslag waar een ieder mee kon leven. Door dit verdienstelijke gelijkspel zakt de ploeg van Van Tongeren wel twee plekken en staat nu vijfde. Volgende week gaat de Leidse equipe op bezoek bij BSC’68 uit Benthuizen.

Aanvaller Bardaa na afloop van de wedstrijd: ,,Zowel ons team als Van Nispen kwam in deze pot niet aan voetballen toe door de harde zijwind. Wij hebben maar een aantal kansjes gehad en zij ook. We hadden een licht veldoverwicht, maar dat zegt mij niets als daaruit geen opgelegde mogelijkheden komen. Ons team heeft geprobeerd de overwinning binnen te slepen, het was echter  gewoon niet goed genoeg. De storm van vandaag heeft roet in het eten gegooid en is de winnaar van de middag. Dit gelijkspel is een terecht uitslag. Op naar de volgende wedstrijd.”

Sporting Leiden Van Nispen 0-0 (0-0).

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Khalid, Devilee, Bakker, Van der Meel, Van Hooidonk, Bardaa, Wansink.

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/page/2/