Sporting Leiden (za) pakt punt tegen Be Fair

17 april 2022 - 14:28

Er stond al een feestavond gepland, zeker niet de eerste op de club noch de laatste, en die ging ook gewoon door. Het was gezellig bij Sporting Leiden, maar de ploeg van Huig Jan Heeringa had wel graag eerst drie punten bijgeschreven. Dat lukte niet. Op eigen veld bleef het op 1-1 steken tegen Be Fair.

De sterk acterende Melvin Dieke over het gelijke spel. ,,De uitslag gaf de verhouding goed weer. We kunnen hier wel mee leven en we hebben nu acht punten opgehaald uit de laatste vier wedstrijden. Het heeft ons lucht gegeven op de ranglijst en ik zie het ook zeker goedkomen.”

Het puntje was in ieder geval iets voor de Leidse ploeg en Be Fair, de nummer voorlaatst, werd op grote afstand gehouden. Lugdunum en Gouda wonnen wel en dat betekent dat Heeringa en zijn mannen er zeker nog niet zijn. ,,Maar de groep is fit en we hebben zo ongeveer iedereen terug aan boord. De vervangers hebben het in de voorbije weken prima gedaan en met zijn allen gaan we nu op voor een sterke eindsprint. We hebben onder meer nog duels te spelen op eigen veld tegen Lugdunum en FC VVC en hebben alles in eigen hand.”

Dieke moest erkennen dat zijn ploeg een zeer povere eerste helft speelde. ,,Het was een slappe hap en inspiratieloos. Gezien de laatste weken onverklaarbaar. De sfeer is goed en er wordt hard gewerkt, maar voor de rust wilde het niet lukken. Gelukkig hebben we ons na de pauze aardig hersteld, mede door het praatje in de rust. Helaas kwamen we nog wel achter door een misverstand waarbij onze doelman en ik betrokken waren. Daarna zijn we op jacht gegaan naar de gelijkmaker en die kwam er via Ronald Mink. Het leuke daarbij was dat Sven Glasbergen van de Onder23 de assist gaf. Daarna zat er nog bijna meer in, maar deze uitslag is wel okay. Be Fair streed voor elke meter en zij willen er natuurlijk ook in blijven. Het is lekker dat we recent hebben gewonnen van VVSB en Aarlanderveen. Daardoor is er meer vertrouwen in de ploeg geslopen en van daaruit willen we nu doorpakken.”

Doordat Blauw Zwart op eigen bodem verloor van Alphia heeft Sporting Leiden met het eigen resultaat een plaatsje winst geboekt op de ranglijst. De negende positie is op dit moment ruimschoots genoeg voor lijfsbehoud. Nieuwkoop, de ploeg daar boven, heeft wel vijf punten meer. Komend weekend is koploper FC Oudewater de opponent in Leiden.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Heemskerk, Van Egmond (Lammers), Devilee, Van der Meel (Hamelink), Mink, Beijersbergen, Khalid, Arnoldus (Glasbergen), Van den Berg.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl

Foto’s: Stan van der Meel

Sporting Leiden- Be Fair 1-1 (0-0). Be Fair 0-1, Mink 1-1. Scheidsrechter: Dingemanse.