Sporting Leiden (za) legt het af op bezoek bij Be Fair

2 december 2018 - 11:48

porting Leiden heeft de fraaie zege op Nieuwkoop van vorige week (4-0) geen vervolg kunnen geven. De formatie van Cees van Tongeren kwam nog wel op 0-1 bij de nummer twee(Be Fair), maar moest uiteindelijk drie doelpunten incasseren. Op de ranglijst werd de fusieclub gepasseerd door Nieuwkoop en DSVP en de zevende stek is nu het gevolg.

Van Tongeren na afloop van de derde nederlaag van het seizoen. ,,Een terechte verliespartij. Enerzijds heb ik berusting in deze nederlaag omdat deze zege voor Be Fair ook met kwaliteit te maken heeft. Aan de andere kant ben ik licht teleurgesteld in mijn team. Een aantal spelers heeft niet datzelfde kunnen brengen als in het duel van vorige week. Tegen een opponent als Be Fair is dat echter wel nodig anders ga je er gewoon af. Je moet elke week de wil hebben om er alles aan te doen en dat was nu net even minder dan tegen Nieuwkoop. Wel is het zo dat ik dit de best voetballende ploeg vind uit deze afdeling. Dus we moeten ook weer niet enorm in de stress schieten.”

De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong na een minuut of tien. Bij de ploeg van trainer Bert de Best maaide een verdediger over de bal heen, waarna Sipan Khalid ervan tussen kon. De aanvaller rondde vervolgens overtuigend af. Lang kon Sporting niet genieten van die voorsprong. Vrijwel vanaf de aftrap was het gelijk en binnen drie minuten waren de bordjes verder verhangen. ,,Die tweede goal mag zeker niet vallen. Balverlies, niet de juiste omschakeling en onoplettendheid achterin en daar wisten zij wel raad mee. Na de 2-1 sloeg de onzekerheid toe bij mijn ploeg en kregen we het heel zwaar.”

Uiteraard was er met deze tussenstand nog weinig aan de hand, maar ondanks de goede bedoelingen na de rust van de gasten werd het al snel 3-1 en die klap kwam de equipe van Van Tongeren niet meer te boven. De trainer nog eens: ,,We hebben na de rust weinig tot niets kunnen creëren. Dat heeft vanzelfsprekend met onszelf te maken, maar zeker ook met Be Fair. Zij stonden goed. Ik had geen trek om al heel vroeg teveel risico’s te nemen, want dan krijg je hier een pak slaag. In de laatste twintig minuten heb ik er een spits bij gezet. Een vrije trap van Erik Bakker werd gered door hun doelman en Roland Middelkoop kon nog tweemaal koppen, maar de 3-2 bleef uit.”

Vorig seizoen won toen nog v.v. Leiden twee keer van deze tegenstander, maar Be Fair heeft duidelijk aan kwaliteit gewonnen. ,,Dat vind ik wel ja, hoewel zij zeker ook wel zwakkere punten hebben. Enkel hebben we daar geen gebruik van kunnen maken en dan verlies je dus terecht. Het is voor ons zaak dat we de laatste twee wedstrijden voor de winterstop goed afsluiten. We spelen eerst thuis tegen DWO en daarna gaan we op bezoek in Pijnacker bij DSVP. Het zou top zijn om DWO verder op achterstand te zetten en om DSVP nog in de kraag te vatten op de ranglijst. Dan hebben we het gewoon goed gedaan in de eerste competitiehelft. Mocht dat onverhoopt niet lukken dan ga ik er niet vanuit dat wij alsnog niet in de problemen gaan komen. We staan er op zeker beter voor als team dan vorig seizoen. Enkel moeten we wel lering trekken uit nederlagen.”

De ziekenboeg bij Sporting is overigens nog steeds aardig gevuld. Elroy Lammers wacht op een uitslag van een MRI, Sietse Fokkema bleef licht geblesseerd aan de kant en Yannick van der Meel is voorzichtig begonnen aan hersteltrainingen. Daarbij kwam dat Roman Donders onlangs geblesseerd raakte aan zijn knie en  Jeroen van Hooidonk kampt met fysieke overbelasting. Ook Loek Wansink was niet inzetbaar vanwege knieklachten. Joeri Devilee tenslotte, speelde met pijnstillers vanwege rugklachten.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Blikman, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Devilee, Hamelink, Van den Berg, Khalid, Middelkoop, Bakker.

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl