Sporting Leiden (za) laat het lelijk liggen en komt niet verder dan 2-2

10 december 2018 - 10:11

Wat Sporting Leiden zaterdagmiddag liet zien aan het publiek was zwaar onder de maat. Met de rust leek het of de ploeg er nog weg mee zou komen gezien de 2-0 stand. In het tweede deel van de wedstrijd vocht DWO zich echter terug waardoor er aan het eind voor de Leidenaren zeer teleurstellende 2-2 op het bord prijkte.

Rommelig, chaotisch en te gehaast afgewisseld met spaarzaam goed voetbal; zo valt het spel van Sporting samen te vatten tegen de ploeg uit Zoetermeer. Het begon allemaal nog zo goed. Na een prima aanval op rechts stond Eric Bakker op zijn plek in de spits om een voorzet van Sipan Khalid keurig achter de jonge doelman Marcel Schutte te prikken. Het leek de voorbode van een simpele zege van de Leidenaren. Een bijna geheel vernieuwd DWO kon dit seizoen tenslotte weinig potten breken en vertoeft in de onderste regionen van de derde klasse A. Vijf punten uit tien wedstrijden en al 35 doelpunten tegen. Dat moest haast wel een routineklus worden voor de fusieclub. Die gedachte leek bij de mannen van trainer Cees van Tongeren te overheersen. Veel te nonchalant voetbal en te weinig strijdlust deden het spelpeil geen goed. DWO bleef wellicht tot eigen verbazing redelijk gemakkelijk overeind en kon zelfs een paar keer gevaarlijk zijn. De gemiste kansen leken de ploeg op te breken toen Sporting Leiden voor de verandering eens een goede aanval opzette, ingeleid door een prima actie van Kevin Te Hennepe, Ronald Middelkoop was het eindstation. Hij maakte dankbaar en goed gebruik van het enige foutje van doelman Schutte. Tevreden over de stand, ontevreden over het spel zochten de verwaaide toeschouwers de warme kantine op.

De thuisploeg kwam zo mogelijk nog gemakzuchtiger uit de kleedkamer en gooiden zo hun eigen glazen in. Het eerste doelpunt van de bezoekers was het resultaat van een opeenstapeling van fouten aan Leidse zijde. Uiteindelijk scoorde Melvin Dieke in eigen doel, maar dat was hem, gezien de situatie, niet te verwijten. Integendeel, de speler haalde deze zaterdagmiddag als een van de weinigen een ruime voldoende. De gelijkmaker via een penalty was ook de thuisploeg aan te rekenen. Na een handsbal van Middelkoop ging de bal op de stip. Dieke: ,,Ronald dacht geloof ik dat het een handbal was en hij sloeg de bal weg. Toegegeven, hij leek een duw in de rug te krijgen, maar die bal ging wel op de stip.” Dylan de Haan schoot onberispelijk in 2-2.

Sporting leek eindelijk wakker geschud en ging verbeten op zoek naar het winnende doelpunt. Die leek er ook te komen toen Khalid de bal panklaar legde voor Middelkoop. De anders zo trefzekere aanvaller raakte het leer echter helemaal verkeerd waardoor de bal huizenhoog over ging. De afgang leek nog groter te worden toen een DWO aanvaller in de laatste minuten alleen op keeper Andy van der Meulen kon afgaan. Deze zag geen andere uitweg dan de speler onderuit te halen. Het fluitsignaal van scheidsrechter Mourabit was geen reactie op het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel van DWO, maar voor de tackle van Van der Meulen. Die kreeg rood en hij kon inrukken. De tijd was voor de bezoekers te kort om te profiteren van de overtalsituatie. Diep teleurgesteld droop Sporting van het veld.

Dieke nog eens: ,,Het was niet best wat we lieten zien. Zonder goed te spelen kwamen we op 2-0 en dat zou genoeg moeten zijn. Twee weggevertjes hielpen DWO in het zadel. Misschien namen we het allemaal te makkelijk op. Dit gelijkspel hebben we helemaal aan onszelf te wijten. We verliezen onnodig twee punten. Dit moeten we in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DSVP dan maar rechtzetten.” Een realistische visie van de verdediger die de oorzaak van de teleurstellende puntendeling niet zocht in externe oorzaken zoals het fluiten van de leidsman. Van Tongeren zal zijn mannen deze week ongetwijfeld nog eens wijzen op de lakse houding die ze ten toon spreidden tegen deze toch niet imponerende tegenstander.

Sporting Leiden-DWO 2-2 (2-0). 8. Bakker 1-0,43.  Middelkoop 2-0, Dieke 2-1 (e.d.), 65. De Haan 2-2 (penalty). Scheidsrechter: Mourabit. Toeschouwers: 75.

Sporting Leiden: Van der Meulen (89. Oudenaerde), Dieke, Van Egmond, Te Hennepe (72. Wansink), Hamelink, Khalid, Devilee, Middelkoop, Bakker (84. Van der Tuin), Blikman, Van den Berg.

DWO: Schutte, Luydens, Wegner, Meere, Moors, Timmers, Zulu, Piersma, De Haan, Van Rijn, Flohr (60. Riley).

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl