Sporting Leiden (za) laat Blauw Zwart terugkomen

2 mei 2022 - 08:29

Sporting Leiden leek op weg te zijn naar een belangrijke uitoverwinning op Blauw Zwart, maar de 0-2 ruststand bleek niet goed genoeg om een driepunter over de meet te trekken. Jos van der Helm zag zijn ploeg nog op gelijke hoogte komen (2-2) en door dit resultaat zijn beide ploegen nog steeds niet vrij van kopzorgen aangaande lijfsbehoud.

Huig Jan Heeringa: ,,In de eerste helft ging het gelijk op, maar wij maakten de doelpunten. Twee maal was Renaldo van den Berg de aangever en daar wisten Sipan Khalid en Bas Beijersbergen wel raad mee. Meer zat er zeker niet in omdat Blauw Zwart eigenlijk niet minder was. Na de pauze was er enige tijd niets aan de hand, maar we gaven het alsnog weg en na de gelijkmaker kon het alle kanten op. Misschien niet het gewenste resultaat en er zullen zeker nog punten bij moeten komen.”

Van der Helm zag Koen van Schie de spanning terug brengen en Robin Sap klopte daarna zijn eigen doelman. In de laatste fase kwam de thuisploeg nog met tien man te staan vanwege een rode kaart voor Tommy de Jong. Het bleef evenwel bij de vier doelpunten.

Beijersbergen scoorde de 0-2 en dat was zijn tweede treffer van het seizoen. ,,Dat is te weinig, maar ik heb behoorlijk wat duels gemist vanwege ongemakken. Al voor corona, maar ook daarna. De knie en een pees in mijn voet speelde mij parten. De laatste tijd speel ik gelukkig wel meer. Het is jammer dat we deze pot niet winnend hebben kunnen afsluiten. Je staat met 0-2 voor en dat moet genoeg zijn. We waren echter niet in allerbeste doen. Ook tegen tien man hadden we er meer uit moeten halen.”

Wat lukte er niet in Wassenaar voor de Leidenaren? ,,We waren onrustig aan de bal en te slordig. Daarnaast gaven we teveel onnodige vrije trappen weg. Dan kunnen daar kansen uit voortkomen en helaas gebeurde dat ook. Toen een speler van hen voor de tweede keer geel kreeg (beide keren was Beijersbergen het slachtoffer, red.) hadden we door moeten drukken, maar we bleken simpelweg niet bij machte om het verschil te kunnen maken.”

Bij Sporting ontbrak Andy van der Meulen tussen de palen. Raymond Meijers verving hem goed. Ook Yannick van der Meel ontbrak vanwege een schorsing. ,,We misten wel vaker spelers tot nu toe, maar we hebben ook vaak genoeg onze rug weten te rechten. Dat neemt niet weg dat dit wat somberheid oplevert. We verliezen gewoonweg twee punten en die zijn in dit stadium super belangrijk. Ik ga niet uit van p/d-wedstrijden voor Sporting. We kunnen echter wel beter dan we nu hebben laten zien. Ook Blauw Zwart hadden we hier een tik op de kin moeten geven.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Dieke, Van Egmond, Devilee, Heemskerk, Hamelink, Mink, Arnoldus, Van den Berg, Khalid, Beijersbergen.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl/