Sporting Leiden (za) haalt een punt op in Gouda

27 maart 2022 - 11:29

Sietse Fokkema, Elroy Lammers, Kevin Te Hennepe, zomaar wat namen van spelers die jaren terug furore maakten in het vlaggenschip van Sporting Leiden of een andere functie bekleden, maar inmiddels puur recreatief hun balletje trappen in lagere elftallen. In en tegen Gouda stonden ze echter weer voor korte of langere tijd in het veld om de kleuren van hun geliefde club te verdedigen. Schorsingen en blessures zorgden dat de nood hoog was bij de Leidse club. Trainer Huig-Jan Heeringa deed geen vergeefs beroep op hen en zelfs assistent-trainer Cor Varkenvisser werd voor de leeuwen geworpen. De bonte ploeg sleepte een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen een andere laagvlieger op de ranglijst.

,,En met een beetje geluk waren we hier zelfs vertrokken met een 1-2 overwinning”, meldde Ramon Meijers die Andy van der Meulen tussen de palen verving. ,,Dat doelpunt van hen was niet nodig en kun je knullig noemen. Jeroen van Egmond kopte met wat te weinig kracht terug en hun beste speler Van Riet kwam er tussen en tikte de bal langs me in het doel. Voor de rest hebben ze niet zo gek veel kansen gehad. Als we na dat keurige doelpunt van Bas Beyersbergen wat zorgvuldiger in onze keuze waren geweest, had die 1-2 er kunnen komen, geen twijfel over mogelijk. Maar goed, we kwamen vooral om niet te verliezen en dat is ook gelukt. Gematigd tevreden dus.”

Beide ploegen hadden vier nederlagen op rij te slikken gekregen en was er dus alles aan gelegen er geen vijfde aan toe te voegen. In de eerste helft bleek het op het keiharde en hobbelige veld voorzichtigheid troef. Een te gehaast schot van Sipan Khalid ging hoog over en Meijers was uiterst alert toen hij de bal van de schoenen van een in de diepte gestuurde aanvaller afplukte. Dat waren de spaarzame memorabele momenten.

De tweede 45 minuten waren aanzienlijk levendiger. Na de 1-1 drongen de Leidenaren een lange tijd aan, maar Khalid en Rick Arnoldus slaagden er niet in de Goudse goalie te verschalken. Meijers voorkwam op zijn beurt een Gouds doelpunt van Rayan Chazavizadeh met een uitstekende reflex. Al met al een gelijkspel, waar beide teams mee konden leven.

Concurrenten Lugdunum, Be Fair en FC VVC verloren en zo namen zowel Gouda als Sporting Leiden iets verder afstand van de degradatiezonde. Meijers: ,,Natuurlijk is er voor ons van afdalen naar de vierde klasse geen sprake. We hebben de laatste weken een paar keer pech gehad met de score en ongelukkige rode kaarten, dus hiermee mogen we vandaag blij zijn.”

Op de vraag waar de speler zich nu het meest thuis voelt: ,,Het liefst sta ik in het veld als voetballer, dan kan ik mijn energie kwijt. Als de nood aan de man komt sta ik tussen de palen, geen enkel probleem.” Daarmee typeert de vandaag uitstekend keepende Meijers de spirit van de ‘oudgedienden’. Voor de geplaagde Huig-Jan Heeringa is het toch te hopen dat hij volgende week een keus kan maken uit een wat ruimere selectie. Sporting Leiden speelt dan tegen VVSB dat aan een uitstekende serie bezig is en nu vijfde staat.

Gouda-Sporting Leiden 1-1 (0-0). 60. Van Riet 1-0, 67. Beyersbergen 1-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Dieke, Fokkema, Te Hennepe, Van Egmond, Mink, Hamelink, Khalid, Beijersbergen, Van der Meel, Arnoldus.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl