Sporting Leiden (za) bereikt doelstelling, maar is nog niet klaar

24 februari 2019 - 13:12

Sporting Leiden (za) behaalde een 3-1 zege op CVC Reeuwijk en kwam door dit resultaat op een puntenaantal van 30. Sporting Leiden-trainer Cees van Tongeren had voorafgaand het seizoen berekend, dat deze score voldoende zou moeten zijn om het derdeklasserschap van de fusieclub te prolongeren. De Morsbewoners bereikten de beoogde doelstelling (zo snel mogelijk veilig spelen), dus al in de tweede maand van het kalenderjaar. Sporting Leiden kwam zaterdag overigens net een doelpuntje tekort om ook beslag te leggen op de 2e periode. VVSB won op eigen veld met 2-1 van koploper Van Nispen, waardoor de Noorwijkerhouters zich verzekerden van het spelen van p/d wedstrijden voor een plaats in de tweede klasse.

Sporting Leiden, zonder de geschorsten Melvin Dieke en Sipan Khalid, kwam op het hobbelige thuisveld bepaald niet goed uit de startblokken en moest al na een paar minuten de openingstreffer incasseren. Nadat Joep van Keulen voor de bezoekers de paal had geraakt, reageerde aanvoerder Moussa Kalisse attent op de terugkaatsende bal en liet Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen kansloos (0-1). De gastheren kregen in het vervolg van de eerste helft verschillende kansen op de gelijkmaker, maar pas tien minuten voor rust was het raak. De snelle Zakaria Bardaa brak door aan de rechterkant, waarna Renaldo van de Berg van dichtbij doel trof (1-1). In de tweede helft was Sporting Leiden duidelijk de bovenliggende partij en de 2-1 van Yannick van der Meel was dan ook volkomen verdiend. De gastheren verzuimden vervolgens om ruimer afstand te nemen en pas in blessuretijd was de zege definitief. Invaller Ricky Boot vond de andere invaller Roland Middelkoop, die de eindstand op 3-1 bepaalde.

Geen periodetitel dus voor Sporting Leiden, maar bij trainer Cees van Tongeren was er nauwelijks sprake van teleurstelling. Van Tongeren: ,,Vorig seizoen speelden we ons pas op de laatste speeldag veilig. Dat we ons nu al in februari veilig spelen, daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. De druk is wat dat betreft van de ketel. Natuurlijk was het de kers op de taart geweest als we vandaag ook nog de tweede periode hadden gepakt, maar ik zag dat echt als een extraatje. Er is in de rest van dit seizoen nog (minimaal) één periode te vergeven, dus daar gaan we nu voor. We gaan door deze zege in ieder geval met een lekker gevoel het vrije weekend in. Een groot deel van de spelersgroep gaat dan met elkaar carnaval vieren, dat hebben ze wel verdiend”,  aldus de Leidse oefenmeester. Middenvelder Yannick van der Meel na afloop: ,,Jammer dat we net een doelpuntje tekort komen. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat Van Nispen van VVSB zou verliezen. Een knappe prestatie van VVSB, dus dan verdien je het wat mij betreft om die periode te pakken. Ik kan niet anders doen dan VVSB hiermee te feliciteren’’, aldus de sportieve Van der Meel tot besluit.

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk 3-1 (1-1) 3. Kalisse 0-1, 38. Van de Berg 1-1, 53. Van der Meel 2-1, 90+1 Middelkoop 3-1. Scheidsrechter: Geerlings. Toeschouwers: 150.

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen (80. Oudenaarden), Wansink, Te Hennepe, Van Hooidonk, Fokkema, Hamelink, Devilee,Van der  Meel, Bakker (75. Middelkoop), Bardaa, Van den Berg (81. Boot)

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl