Sporting Leiden wint eerste oefenwedstrijd

23 augustus 2023 - 20:21

Afgelopen dinsdag stond voor het nieuwe team van Sporting Leiden de eerste oefenwedstrijd gepland. De Morsch bewoners moesten in een veel te drukke avondspits richting het altijd gezellige Stompwijk.

Nadat bijna iedereen de barre tocht door het verkeer had volbracht, dit was aardig vastgelopen door een ongeluk eerder op de middag, kon de 19-koppige selectie richting de kleedkamer om zich om te kleden.

Nadat de mannen de opstelling hadden gehoord werd er gestart met de warming-up. De mannen van Sporting Leiden lieten tijdens de warming up al direct zien dat zij er zin in hadden.

Om 19.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de eerste helft. Sporting Leiden nam direct het heft in handen, de bal ging razendsnel rond in de jonge Leidse ploeg. Combinaties volgden alsof er een ploeg stond die al jaren met elkaar op het veld stond.  Het eerste kwartier was doelpuntloos ondanks het goeie veldspel.

Na wat kleine speldenprikjes van Leidsche kant, wat helaas nog niet resulteerde in doelpunten, zag je de ploeg iets terug zakken. Dit is niet raar, ze zijn net een week bezig.

Ook de gastheren uit Stompwijk konden geen potten breken tegen de zeer goed staande Leidsche verdediging.  Heel af en toe moest doelman Sem even ingrijpen, maar dat koste hem niet veel moeite.

Halverwege de eerste helft liep Jay Fielemon door de Stompwijkse defensie en plaatste de bal zeer behendig achter de doelman. Gejuich ontstond er vanaf de Leidsche bank en het meegereisde publiek. Met een 0-1 stand gingen de mannen ook aan de thee.

De trainers hadden voor deze wedstrijd 19 man geselecteerd en iedereen moest spelen. Dit resulteerde in de 2e helft in een heel nieuw team bij Sporting Leiden. Ook nu was het weer even zoeken maar als snel leek het weer een team te zijn die al langer met elkaar speelt.

In de rust heeft de trainer van Stompwijk minimaal met zijn vuist op tafel geslagen want er kwam een heel ander Stompwijk de kleedkamer uit. Als snel werd het 1-1. Sporting Leiden was op dit moment even zoekende maar al snel ging het weer lopen aan de Leidsche kant.

Twee hele grote kansen werden helaas niet verzilverd maar vlak daarna kwam Dimitri Fakkel voor de keeper en schoof hem zonder twijfel het doel in; 1-2 voor Sporting Leiden.

Hier en daar kwamen wat krampverschijnselen tevoorschijn bij de Leidsche gladiatoren en werd er weer druk gewisseld.

Stompwijk wilde deze wedstrijd koste wat het kost niet verliezen dus dachten ze weet je wat wij maken de 2-2.  Toch wel een teleurstelling op de Leidsche bank.

Dit moet op dat moment ook zijn te horen geweest door Giovanni van Gulik want nadat hij op het middenveld de bal veroverde ging hij een combinatie aan over links en sneed de 16 in. Wat volgde was de 2-3 dit was tevens ook een eindstand.

De staf en spelers konden tevreden terugkijken op een eerste oefenwedstrijd na een week hard werken.

Zaterdag 26 augustus a.s. speelt Sporting Leiden ’thuis’ tegen het 4e elftal van Sporting Leiden. Dit wordt een leuk weerzien met oud eerste elftalspelers. Zorg dat je er allemaal bent om te kijken naar de helden van nu en de helden van weleer. De wedstrijd zal beginnen om 11.00 uur.