Sporting Leiden JO12-1 speelde als dappere geuzen

1 oktober 2023 - 19:45

Dapper als geuzen trapten Sporting Leiden JO12-1 af tegen titelkandidaat Quick Boys. En hoe: Sporting Leiden maakte hutspot van de Katwijkse verdediging!

Binnen no-time stonden we met 2-0 voor en dat was een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Sporting Leiden stond echt lekker te ballen en was Quick Boys gewoon de baas.

Uit een zeldzame uitbraak viel een mooie Anschlusstreffer en op slag van rust werd het gelijk. En in die rust gebeurt er vaak iets merkwaardigs met Sporting Leiden. Het wordt dan een soort cricket-team: die nemen ook rustig anderhalf uur de tijd om op adem te komen. Verschil is wel dat bij de JO12-1 de wedstrijd na een minuut of tien weer hervat wordt. In die fase is Sporting Leiden niet op zijn best.

Quick Boys nam toen definitief afstand. Het doelpunt van de week was dan weer van Jaivey. Hij pikte de bal op eigen helft op, zette een goede rush langs de lijn in en rondde heerlijk af. Ziyaad was on fire! Schitterend hoe hij telkens wegdraaide van de Katwijkse verdedigers.

In de mixed zone na afloop waren er dubbele gevoelens: op zich goed gespeeld tegen deze tegenstander, maar eigenlijk had er nog iets meer ingezeten. Eindstand 3-5.

Voor nu op naar de haring en wittebrood!