Sporting Leiden maakte geen fout, 4-1 winst

20 november 2022 - 14:09

Ook Sporting Leiden maakte geen fout in hun ontmoeting met Van Nispen. De Zilkers staan troosteloos onderaan en kijken de vierde klasse nu al in de ogen. De formatie van Huig Jan Heeringe won met 4-1 en dat betekende na de winst op Stompwijk’92 van vorige week de tweede driepunter op rij. Sporting Leiden is nu op plek negen terug te vinden, een plaats die aan het einde van het seizoen wel verplicht tot het spelen van de nacompetitie.

Sterkhouder Ronald Mink sprak na afloop van een plichtmatige zege. ,,Het was duidelijk dat zij gekomen waren om de schade te beperken. Die snap ik ook wel wanneer je wekelijks dik onderuit gaat. Uiteindelijk liepen we na de rust eenvoudig weg, maar voor de pauze hebben we het onszelf toch echt onnodig lastig gemaakt. De 1-1 halverwege stemde ook bepaald niet tot tevredenheid.”

Van Nispen wilde de gelederen zoveel mogelijk gesloten houden en beperkte zich tot verdedigen. ,,Ze schoten alles weg en er zat niet echt een idee achter. Dan moet je zelf goed geconcentreerd spelen en waakzaam blijven op speldenprikken. Bij de 1-0 van Soufiane Boukhidous, ‘Mink: ja die gek blijft scoren’, leek de ban gebroken voor de gastheren. Uit een dood spelmoment, waar de ploeg van Stephan Spruijt het vooral van moet hebben, werd het evenwel 1-1 door Jesse Oostdam.

Mink: ,,We kregen wel kansen, maar het was niet bepaald hoogstaand wat we lieten zien. Natuurlijk heb je nog een helft om ze te kraken en dat lukte uiteindelijk ook wel en dan is de score uiteindelijk wel okay te noemen. Bas Beijersbergen maakte twee prima doelpunten en daarmee bewees hij zijn waarde. Raymond Meijers moest daarna bij een zeldzame kans in de 1 op 1 nog wel redding brengen om de 3-2 te voorkomen. Rick Kloos maakte aan alle onzekerheid een einde. Op de zege viel niets af te dingen, maar we hadden het onszelf wel veel makkelijker kunnen maken en daar moeten we lering uit trekken.”

De middenvelder heeft er vertrouwen in dat de opgaande lijn in de resultaten door getrokken zal worden. ,,We hebben gewoon een hele aardige ploeg en we moeten in staat zijn om minimaal op plek acht te eindigen. Met Soufiane hebben we een geweldige spits in huis. Als wij hem goed blijven bedienen, kan hij zomaar dertig goals gaan maken. Hij werkt zich kapot en zo is hij voor elke tegenstander een groot gevaar. Dit keer was Bas met twee doelpunten heel goed bezig. Een handenbinder en ik ben blij dat hij weer terug is van een blessure.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Te Hennepe, Mink, Glasbergen, Hamelink, Beijersbergen, Boukhidous, IJssel de Schepper.

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl