Sporting Leiden JO15-1 ongeslagen kampioen!

11 december 2019 - 20:59

Nadat, op één na, alle wedstrijden gewonnen waren, was het op zaterdag 7 december dan uiteindelijk zo ver. De kampioenswedstrijd van Sporting Leiden JO15-1 tegen SJZ JO15-1.

Na de wekelijkse tactische bespreking van de trainers in de commissiekamer en een ongelooflijke stilte in de kleedkamer, dat is normaal wel wat anders, liepen de mannen van de JO15 het iets wat drassige veld op van Sporting Leiden. SJZ die op dat moment 8ste stonden op de ranglijst moest op papier voor de gladiatoren van Sporting Leiden geen probleem zijn. Dat de JO15 kampioen konden worden was niet ongehoord gebleven. Vele supporters stonden onze mannen dan ook aan te moedigen. TOP! SUPPORTERS nog grote dank hiervoor.

De wedstrijd die onder leiding stond van scheidrechter Leen begon voor Sporting Leiden vrij nerveus. Het combinatiespel waar de JO15 bekend om staat binnen de club, maar ook zeker buiten club, kwam er totaal niet uit. Na een paar keer goed ingrijpen van onze achterhoede bleef het nog steeds 0-0. De 1ste helft was het tempo vrij hoog en moest in vele duels beslist worden op het middenveld. Ruststand 0-0.

Na de bespreking van de trainers in de rust kwamen de spelers van Sporting Leiden met zelfvertrouwen weer het veld op. Doordat de spelers van Sporting Leiden eindelijk hun combinatiespel gingen spelen en het tempo hoog hielden kwamen ze dan uiteindelijke op een welverdiende 1-0 voorsprong. Na deze 1-0 was de nervositeit verdwenen bij Sporting.

Sporting Leiden bleef combineren via de flanken en ging met steeds meer druk naar voren voetballen. Op de snelheid van de voorhoede van Sporting Leiden had SJZ geen antwoord waardoor uiteindelijk de 2-0 binnen viel.

SJZ probeerde nog wel te scoren maar door goed keeperswerk bleef het 2-0 voor Sporting Leiden. Eindelijk was daar het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Klasse mannen! Een welverdiend kampioenschap.

Tevens willen wij namens de gehele JO15 alle ouders bedanken voor het sponsoren van de kampioenschaal en de bekers.