Sporting Leiden JO10-3 wint doelpuntenfestijn

14 mei 2023 - 16:30

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen speelden Sporting Leiden JO10-3 uit tegen Meerburg JO10-5, en wonnen met 12-8! Super goed gedaan. πŸ’ͺ😎

Na de aftrap waren we direct gevaarlijk maar we scoorden helaas niet. De tegenstander deed dat wel, en stonden na 12 minuten spelen al 2-0 achter. Nali stond de eerste helft op doel, maar kon hier helaas niks aan doen.

Met de kinnen omhoog begonnen we aan het tweede deel van de 1e helft. Max wist via een verdienstelijk afstandsschot (dat werd aangeraakt) de score op 2-1 te brengen; dat was een lekker verjaardagscadeautje πŸ₯³. De tegenstander deed nog wat terug: 3-1. De kinnen bleven omhoog en we lieten ons niet gek maken. Jelle schoot op de paal, de tegenstander was opnieuw gewaarschuwd. Toen kwam Ayub, die de bal van afstand keurig in het hoekje wist te schieten. Adam scoorde daarna ook nog eens 2x, dankzij goed samenspel met Santiago, en bepaalde de ruststand op 3-4 in ons voordeel.

Na de limonade liep het ons zestal vol vertrouwen het veld in. Max verving Nali op doel, waardoor Jelle en Ayub het centrale duo achterin vormden. Ayub groeide in de wedstrijd en zag mogelijkheden om zo nu en dan naar voren te gaan. Met een wereldgoal scoorde Ayub van grote afstand diagonaal in de kruising: 3-5. Kort daarna scoorde Ayub opnieuw in een snelle omschakeling: 3-6. Ibrahim had die wereldgoal van Ayub gezien en wilde dat ook proberen, maar helaas belandde zijn schot op de lat. Adam was alert en wist de poging van Ibrahim in de rebound alsnog te verzilveren: 3-7.

En toen ging het mis. Ons team rook bloed door alle mooie doelpunten, maar we gingen uit de organisatie spelen 😬. De bekende 5-dobbelsteen was opeens vergeten. Max (op doel) wist daarbij nog enkele keren goed te redden. Maar kon niet voorkomen dat de tegenstander drie keer op rij scoorde: 6-7.

Na de laatste korte break (peptalk!) gingen we weer in de organisatie spelen, met ‘de punt naar achteren’. Kortom, de boel dicht houden achterin en dan komen de kansen vanzelf. Santiago scoorde op inzet met een mooie dribbel de 6-8. Ibrahim wist daarna (opnieuw) met een afstandsschot de lat te raken (het zat hem niet mee). Wat Ibrahim niet lukte, lukte Jelle wel: 6-9!

Daarna wist de tegenstander nog te scoren door een foutje bij ons achterin: 7-9. Dat kon ons niet deren. Jelle wist (met een aangeraakt) afstandsschot de score op 7-10 te brengen. Ayub daarna met een ‘puntertje’ de 7-11. En Ibrahim, mooi laag in de lange hoek, de 7-12. Max moest helaas de 8-12 nog incasseren na opnieuw een foutje aan onze kant. En toen volgde het laatste fluitsignaal.

Afgelopen woensdag hebben we tijdens de training veelal geoefend op afstandsschoten en afronden op doel. Dat was te zien vandaag.

We begonnen dit weekend met zon β˜€οΈ, lachende gezichten πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ en een verdiende overwinningπŸ‘Œ. Geniet verder van dit weekend en tot maandag op de training!