Sporting Leiden JO-8 start voorbereiding laatste blok van de competitie.

9 mei 2022 - 08:55

Zaterdag ochtend 7 mei stond, na een vakantie van 2 weken, de eerste training weer gepland. Omdat het vakantie is waren niet alle spelers aanwezig maar trainers Michiel en Arjan hadden een leuke groep tot hun beschikking. Zoals iedereen wel weet zijn in een team de spelers het belangrijkste, maar de ouders net zo. Vandaag stond er een training op het programma waarbij de ouders deel uit maakte van het geheel. Veel ouders hadden zich in een sportpak gehesen en de voetbal kicks onder gebonden. Na een korte warming up die bestond uit het in groepjes passen en trappen waarbij de nadruk werd gelegd op het AANNEMEN, KIJKEN EN SPELEN.

Toen iedereen er lekker in zat werden de teams geformeerd. Daarbij was het belangrijk dat de ouders samen gingen spelen met hun eigen kind. Na het uitdelen van de hesjes werden de strijd plannen gemaakt. Trainer Michiel liet zich verlijden om mee te doen. Arjan gaf de bal aan de ploeg met de hesjes. En ja hoor het geweld barste los. Niemand liet verzaken zowel de kinderen niet als de ouders. Het was een spannend partij spel en ging gelijk op. Als je zag hoe trots de kinderen waren op hun ouders in het veld en andersom net zo. 

 

Na een half uur werd er gerust met een lekker bekertje limonade. Na 5 minuten iedereen weer het veld in en ging het weer los. Combinatie voetbal wisselde zich af met goed samen spel. Uit eindelijk was de uitslag niet belangrijk. Het gelach op de gezichten van de kids en ouders was veel meer waard. 

 

Na de training werd er door de kinderen op het terras van Sporting Leiden een patatje gegeten en terwijl keken ze naar hun voorbeelden van de JO-17. Toen de patatjes op waren en de ouders hun drankje op hadden ging iedereen tevreden huiswaarts. 

 

Bij de JO-8 is voetbal belangrijk maar plezier moet er ook zijn en wat is er leuker als samen met je eigen papa of mama op het veld staan.

 

Namens Michiel en Arjan wil ik iedereen weer bedanken voor deze super leuke ochtend. 

 

JO8-1 en JO8-2 maak er een mooi laatste kwart van de competitie van. 

 

Wij zijn trots op jullie!