Sporting Leiden is live!

30 maart 2018 - 15:54

Het was voor velen een grote verrassing. De naam van de fusieclub werd al maanden heel goed stil gehouden en daardoor werd er een hoop gespeculeerd. Maar niemand zag deze naam aankomen. Sporting Leiden, de naam van de fusieclub die ontstaat uit FC Rijnland en v.v. Leiden.

De spanning bij de werkgroep Naam en Kleuren was enorm. 3 maanden hebben ze eraan gewerkt om iets neer te zetten waar zoveel mogelijk leden blij of minimaal tevreden over zou moeten zijn. Om dat te bewerkstelligen heeft de werkgroep de leden van beide clubs mee laten denken aan de nieuwe naam en clubkleuren. Door middel van een invulformulier konden de leden zelf aangeven wat ze zelf graag zouden willen wat betreft de naam en het uiterlijk van de shirts.

Enthousiaste leden

De input die de werkgroep kreeg van de leden was enorm. Ruim 100 ingevulde formulieren met gewenste naam en een met stiften ingekleurd tenue. De leden van beiden verenigingen zijn zeer creatief bezig geweest en hebben het de werkgroep wat betreft het shirt een stuk gemakkelijker gemaakt.

Creatieve leden

Creatieve leden

Een makkelijke keuze

De shirts waren het probleem niet, zoveel moois en creatiefs om uit te kiezen. Na een grove selectie bleven er 4 shirts over die aan de stuurgroep zijn voorgesteld. De keuze was snel gemaakt. Het shirt van Pau Coll Reig had de grootste voorkeur. Alleen het zwart was volgens de stuurgroep te donker en saai. Het ontwerp van Pau is daarom aangepast naar een donkerblauwe variant. Ook het uittenue was snel gekozen. Het geel van Rijnland en het zwart van Leiden maakte een mooie combinatie. Geïnspireerd door een oud uittenue van Celtic en oud thuistenue van Dortmund werd het ontwerp van Michael Sels gekozen tot uit shirt.

Thuis- en uit tenue

Thuis- en uit tenue ontworpen door Pau Coll Reig en Michael Sels

De naam

Het kiezen van een naam werd een wat lastigere klus voor de stuurgroep. Een overgroot deel van de leden van v.v. Leiden had gekozen voor de naam FC Leiden (FusieClub Leiden). Een logische keuze gezien de kleine aanpassing vergeleken met de huidige naam. Voor Rijnland was dat uiteraard wat lastiger te accepteren. FC Leiden zou al snel weer gewoon Leiden worden in de volksmond. Er zijn dus nog al wat avonden geweest waarin de werkgroep overleg heeft gevoerd over de naam. Tot Marcel Gubler van de werkgroep met het stoere Sporting Leiden kwam. Een woord dat staat voor Fair Play, dat de letters van ‘Sportief en Gezellig’ bedraagt (Dé twee woorden die beide clubs zo goed beschrijven) en dat in de Nederlandse voetbalwereld nauwelijks gebruikt wordt. De grote vraag was nog, hoe ontvangen de leden de nieuwe naam?

De presentatie op 28 maart

Afgelopen woensdag 28 maart was het dan zover, alles moest gepresenteerd worden aan de leden van beide clubs. De handen werden in een geslagen en er werd een grootse presentatie voorbereid. De leden konden door de presentatie alleen al eigenlijk niet meer teleurgesteld worden. Banners, bekers, paraplu’s, handdoeken en zelfs rompertjes werden gedrukt. Klap op de voorpijl was dat de presentatie werd gedaan aan de hand van een 2,5 minuut durend filmpje:

De spanning steeg bij de leden maar vooral bij de werkgroep. Nachten werd er slecht geslapen en de zenuwen gierden vlak voor de onthulling. Zou alles wel goed gaan?

Enthousiaste reacties

Die zenuwen bleken voor niks te zijn. De reacties na de presentatie waren zeer positief. Een gedeelte van de zaal moest nog even wennen aan de nieuwe naam maar de meesten waren over het geheel gezien erg enthousiast. Er was zelfs een applaus te horen na afloop van de presentatie. Voor iets waarbij veel emoties zouden kunnen loskomen was de reactie van het aanwezige publiek écht verrassend positief.

Tijdens de ledenvergadering in april kan alles definitief worden en kunnen we met veel energie echt beginnen met het bouwen van een ijzersterke maar vooral prachtige nieuwe voetbalvereniging. We kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen!