Sporting Leiden en sv Hillegom samen aan de ontbijttafel

19 februari 2023 - 12:04

Na het feestgedruis van afgelopen weekend is de voorbereiding op de nieuwe fase in het seizoen vandaag weer begonnen. Sporting Leiden JO9-2 oefende in alle vroegte uit tegen SV Hillegom.

SV Hillegom, geen onbekende voor de Morsbewoners, precies een jaar geleden kwamen deze giganten op bezoek in de Mors. Die wedstrijd eindigden toen in een 4-4 gelijke stand.

Terug naar vandaag. Om 8.45 uur werden de giganten verwacht op het sportpark in Hillegom daar was door de gastheer een heerlijk ontbijt klaargezet, na een lange reis (vandaar het gevoel dat het internationaal is) gaat een broodje er altijd in.

Het ontbijt zat goed en wel achter de kiezen en de spelers gingen naar het veld. Sporting Leiden begon goed aan de wedstrijd en gaf het meegereisde publiek het gevoel dat er niets te halen viel tegen onze giganten. Als snel kwam Sporting Leiden op 0-1 voorsprong.

Hillegom had tot dat moment niet veel te vertellen. Op enig moment kantelde de wedstrijd en kreeg Hillegom meer vat op de ploeg uit Leiden. Dit resulteerde al snel in doelpunten voor de thuisploeg. Nog voor het publiek met hun ogen kon knipperen stond het 4-1 voor Hillegom. Sporting Leiden deed er alles aan om de wedstrijd weer om te buigen. Maar door heel sterk keeperswerk van de doelverdediger van Hillegom zat er niet veel meer in voor de Morsbewoners. Sinds weken moesten zij de tegenstander er vandoor laten gaan met de winst.

De scheids floot voor het eindsignaal en ondanks het verlies was er een opperbeste stemming bij de spelers. Handjes werden geschud bedankjes gegeven voor het ontbijt en de toch wel hele leuke wedstrijd.

De trainers Chiel en Arjan blijven trots op de mannen en meiden van Sporting Leiden en een verloren wedstrijd geeft kracht om de volgende wedstrijd weer te winnen. Deze week weer lekker trainen en op naar de nieuwe fase.

Nogmaals vanuit Sporting Leiden dank naar de gastvrijheid van sv Hillegom en tot snel weer ziens!