Rene van Giezen nieuwe keeperstrainer

12 april 2022 - 21:04

Sporting Leiden breidt de staf van de zaterdagselectie uit met een nieuwe keeperstrainer. Om ook binnen ons keepersgilde een goede kwalitatieve doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie te laten plaatsvinden en in de ontwikkeling van de club hebben we een gezocht naar een nieuwe keeperstrainer.

In de zoektocht naar een nieuwe keeperstrainer hebben we in René van Giezen invulling gevonden voor deze vacature. René van Giezen is als keeperstrainer werkzaam geweest bij RCL. René heeft zowel bij de selectiekeepers van de Jeugd als bij de Dames van RCL training gegeven. Met RCL Dames is het Landskampioenschap gehaald. Daarna is René als keeperstrainer en keeper coördinator van de selectie van RCL verantwoordelijk geweest.

Rene; “Nadat bekend werd dat ik na dit seizoen zou stoppen als keeperstrainer bij RCL werd ik al snel gebeld door Sporting Leiden of ik interesse had in een kennismakingsgesprek en om eens te kijken of ik wellicht open zou staan voor de overstap naar Sporting Leiden. Het eerste gesprek was met Rien van Staveren en Willem Pikaar waarin de ambities en plannen vol enthousiasme werden besproken. De plannen en ambities spraken mij zeer aan. Daarna volgde een gesprek met Huig Jan Heeringa, hoofdtrainer zaterdagselectie. In dit gesprek bleek dat we veel overeenkomsten hadden over de werkwijze binnen de staf en met de keepers.”

“Nadat we tot overeenstemming kwamen om met elkaar de samenwerking aan te gaan kan ik zeggen dat ik zin heb in volgend seizoen en kijk ik uit naar de samenwerking en het werken met keepers binnen de selectie, O-23 en JO-19”