Nederlaag Sporting Leiden (zo)

18 november 2019 - 14:21

Sporting Leiden probeerde zich zondagmiddag van de frustrerende nul af te spelen. De nummer vijf van de competitie, Alliance 22 uit Haarlem, kwam op bezoek. Naast een stevige laatste plek, én een negatief doelsaldo van 29, lijken de Leidenaren nu al gedoemd om laatste te blijven. Een sprankje hoop voor de mannen van Charl van Goozen is er nog wel met nog een inhaalwedstrijd hierna om op het scorebord te komen, maar dat de tijden zijn veranderd bij de zondagtak van de fusieclub is overduidelijk.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak. De thuisploeg werd vanaf de aftrap naar achteren gedrukt en vanuit een corner scoorde Lars Hoyng de 0-1. “De muggen” uit Haarlem lieten zien dat zij het vermogen bezitten om dwars door de Leidse verdediging heen te zoemen. Voor de wedstrijd had hun trainer, Martin van Leuven, weergegeven wat zijn verwachtingen zijn: ,,In deze groep zitten veel jonge spelers. Sommige komen net uit de jeugd. Onze doelstelling is om bij de eerste drie plekken te eindigen en nacompetitie te halen. Zo kan de groep kan wennen aan dit niveau, om dan de seizoenen hierna zo snel mogelijk die tweede klasse in te gaan.”

Toch ging Sporting Leiden in de eerste helft voor een positief resultaat. Gretig profiteerden zij van de ruimte die er wel degelijk kwam. Na de eerste goal van de bezoekers liet Trogillio Pinas een kans onbenut door hoog over te schieten. Zodra er een gaatje in het spel van Alliance kwam, namen de Leidenaren de regie. Met de splijtende passjes van Justin Maaskant, de snelheid en diepgang van Mohamed Aldabbas en de kopkracht van Boudewijn Kamphues lukte het heel aardig om meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Maar een tweede doelpunt van de Haarlemmers resulteerde binnen het half uur tot een prettige marge voor de bezoekers. Weliswaar werd die weer verkleind door Maaskant, maar niet veel later was het Jop van Saase die de 1-3 forceerde. Een pluim aan de kant van de bezoekers verdiende Jasper Wille, die altijd aanspeelbaar was. Vanuit balbezit zorgde hij voor zeer effectief aanvalsspel.

Na rust was het erg jammer om te zien dat Sporting té fysiek ging spelen. Als zij hun spel van de eerste helft hadden doorgezet, waren er zeker mogelijkheden gekomen. Maar de gastheren kwamen hun teleurstelling over een mogelijk verlies niet te boven. Vooral Kamphues kwam goed weg na een elleboogstoot. De scheidsrechter gaf de vrije trap en liet het gebaar van de elleboog zien. De leidsman verzuimde om de daarbij behorende rode kaart te trekken.

Een goede kans voor de Leidenaren, richting de aansluiting, werd nog afgevlagd wegens buitenspel. Twee Haarlemse spelers kwamen met elkaar in botsing waardoor de thuisclub vrij spel had. De arbitrage floot de aanval af. Dit tot veel ongenoegen van het Leidse publiek en dat viel te begrijpen. Het zal om een millimeter gegaan zijn.

Uiteindelijk kroop Alliance steeds onder de druk vandaan. Er waren momenten dat ze wat uit het veld geslagen leken, maar zij herstelden zich keer op keer en hun vierde goal gaf de bevrijding. Pepijn Graat scoorde twintig minuten voor tijd na een voorzet van Hoyng. Van Saase kopte aansluitend de 1-5 binnen en weer moest de Morsploeg genoegen nemen met een nederlaag.

Trainer Van Goozen: ,,De tegenstander was een stuk fitter. Dat was duidelijk te zien. Wat betreft mijn wissels wil ik mijn spelers wat meer discipline bijbrengen. Bij twee spelers die niet de volledige wedstrijd gespeeld hebben, kwam dat doordat zij te laat waren vandaag. Ze moeten leren dat dat niet kan in een teamsport. Zeker gezien onze positie op de ranglijst. Hoe slecht die ook is, we moeten als groep blijven knokken. Daar is mentaliteit voor nodig. Als we dat de komende trainingen gaan opbrengen, denk ik dat we onze eerste driepunter kunnen pakken volgende week tegen Van Nispen.”

Sporting Leiden: Danny van Leeuwen, Maaskant (Kchka), Ferry van Leeuwen, Van Zoelen, Kamphues, Aldabbas (Abassi), Smeele, Bonte, Pinas, Mkaddem (Ghrab), Pracht.

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/