Nederlaag met perspectief voor Sporting Leiden (zo)

4 oktober 2021 - 09:01

,,Voorlopig is dit seizoen heel anders dan de voorgaande. Toen ging het er om zoveel mogelijk tegendoelpunten te voorkomen, nu winnen we de eerste wedstrijd en ook vandaag was er meer mogelijk geweest dan de 2-1 nederlaag’’, aldus Joost den Hollander. Natuurlijk betreurde de verdediger het verlies, maar er was zeker ook optimisme als hij vooruit keek. ,,We laten de punten aan SVH, maar kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijden uitkijken.”

Het zag er aanvankelijk niet best uit voor de mannen van trainer Koos Habraken. Sporting begon zwak en ongeconcentreerd aan de wedstrijd vond Den Hollander en dat werd niet beter naarmate de eerste helft vorderde. Het eigen doelpunt van Ferry van Leeuwen was wellicht illustratief: geen flitsend voetbal van SVH maar een misverstand tussen defensie en doelman zorgde voor de 1-0.
Sporting Leiden had te weinig in te brengen in de eerste drie kwartier volgens Den Hollander en dat was niet de verdienste van de tegenstander. De bezoekers veerden echter op na de thee: ,,We speelden een goede tweede helft. Je merkt dan dat we een stuk verder zijn dan vorig(e) seizoen(en). We zetten de Hagenaars onder druk en die 1-1 van Patient Charumbira was dan ook een logisch gevolg van ons betere voetbal.
Den Hollander besluit: ,,Het was jammer dat we het in de tweede niet af maakten en dat had echt gekund. Vlak voor tijd scoorde juist de tegenstander en dat bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Natuurlijk baalden we ervan, maar aan tafel in de kantine van SVH kwamen we tot louter positieve conclusies. We spelen gelukkig met een totaal ander uitgangspunt dan vroeger, we zijn een veel stabielere ploeg en de nieuwe jongens geven een boost aan ons team. Er is vertrouwen in elkaar en het team. Ik denk dat een plek in de middenmoot realistisch is.”
Of dat inderdaad haalbaar is zal moeten blijken. Feit is wel dat er een frisse en positieve wind waait door het team van Sporting Leiden zondag.
SVH-Sporting Leiden: 2-1 (1-0). Doelpunt Sporting Leiden: Charumbira.
Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl/