Matoug: Sporting Leiden voelt als thuiskomen

18 februari 2023 - 13:18

Als één van de laatste regionale voetbalclubs kwam Sporting Leiden onlangs met witte rook naar buiten. Voor volgend seizoen is Taoufik Maatoug (43) aangesteld als opvolger van Huig Jan Heeringa.

Zijn laatste club was GOL Sport dat vijf jaar geleden ter ziele ging. ,,Sindsdien ben ik nooit van de velden weggeweest, maar nergens was ik hoofdtrainer. Wel heb ik werkzaamheden verricht bij diverse regioclubs en dat doe ik nog. Uiteenlopend werk zoals analist, in de TC bij de jeugd en als ad-interim HJO. Bijzonder leuke taken, maar het begon ook wel weer te kriebelen. Om toegelaten te worden voor de opleiding UEFA-A moet je werkzaam zijn als hoofdtrainer en dus was dat ook een reden om deze kans met beide handen aan te grijpen.”

Maatoug en de derdeklasser uit de Morsch kwamen in het eerste deel van januari met elkaar in contact. ,,Ik had een sollicitatiebrief gestuurd en op vakantie in Marrakesh werd ik gebeld. Er volgde een open en leuk gesprek en er waren veel raakvlakken. Niet ver daarna ging ik weer op gesprek en amper thuis gekomen, werd mij aangegeven dat we met elkaar in zee zouden gaan. Dat voelde meteen goed voor mij.

Met GOL Sport heb ik destijds tegen het toenmalige FC Rijnland gespeeld en ik heb in de jaren negentig tijd doorgebracht bij v.v. Leiden. Veel mensen van de club ken ik en dat geldt ook voor de spelersgroep. Sporting Leiden is een echte Leidse club en ik voel me ook op en top Leidenaar. Ik ben ook wel benaderd door clubs buiten de regio, maar deze club gaat mij passen. Straks ga ik op het fietsje daarheen en ben er binnen vijf minuten. Ik ben al druk doende mij voor te bereiden op komend seizoen. Drie keer zag ik ze al spelen en ik denk dat er veel potentie is. De club hoort minimaal op dit niveau te spelen. Mocht het onverhoopt vierde klasse worden dan gaan we direct voor promotie. Zover hoeft het echter echt niet te komen. Voor mij voelt de club in elk geval als thuiskomen.”

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl