LAV: Sporting Leiden verdiende meer dan 1-3 nederlaag

3 september 2018 - 10:49

Afgaande op de eerste pot die Sporting Leiden speelde in het bekertoernooi wordt de goede lijn van het tweede deel van vorige seizoen voortgezet. De wedstrijd tegen het jeugdige, maar sterke Quick Boys liet een bij vlagen prima spelend Sporting te zien.

De eerste helft was weliswaar behoorlijk eenzijdig waarbij het spel zich voornamelijk op Leidse helft afspeelde, maar het compact spelende Sporting gaf amper kansen weg. Sterker nog, er was een fout van centrale man Sietse Fokkema nodig om de Katwijkers te kunnen laten scoren via Kuijts. Aan het eind van de eerste drie kwartier en zeker in de tweede helft schudde Sporting het schuchtere van zich af en speelde brutaal meer naar voren.

Verzet gebroken

Vlak voor rust scoorde Elroy Lammers beheerst na een prachtige voorzet van Erik Bakker. Het zat de Leidenaren niet echt mee: een doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd en tot twee maal toe claimde men vergeefs een penalty en daar was best begrip voor op te brengen. Toen Arikan met een droge knal de uiterste hoek van het doel vond was het verzet van de mannen van Cees van Tongeren gebroken. De 1-3 vlak voor tijd was louter voor de statistieken.

Veel voetballend vermogen

Van Tongeren is teleurgesteld over het resultaat: ,,De 1-3 is toch wel een domper, we hadden meer verdiend denk ik. Natuurlijk was het jammer dat de scheidsrechter niet naar de stip wees en dat doelpunt afkeurde. Daardoor hebben we echter niet door verloren hoor. In de eerste helft waren we nog zoekende en zeker achterin hadden we het moeilijk tegen de prima ploeg die Quick Boys nu eenmaal is. Door wat omzettingen en meer lef was er veel meer sprake van evenwicht. We speelden meer van ons doel af en door een extra aanvaller hielden we de as ook beter dicht. Je ziet dat er heel veel voetballend vermogen is in onze ploeg en daar was ik vandaag best tevreden over.”

De fusieclub maakte, afgezien van het resultaat, een prima start. Leuk voetbal, talrijk publiek en een fraaie en frisse metamorfose van het complex. Het smaakt naar meer in het Leidse Morskwartier.

Sporting Leiden (za)- Quick Boys 2 1-3 (1-1).

20. Kuijts 0-1, 44.  Lammers 1-1, 75. Arikan 1-2,  86. Rog 1-3.

Basisopstelling Sporting Leiden:
Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Te Hennepe, Khalid, Devilee, Lammers, Bakker, Van den Berg, Blikman.

Basisopstelling Quick Boys:
Zuiderduin, Steenbergen, Aandewiel, Van der Plas, Kuijts, Oudshoorn, Habbouni, De Jong, Rog, Guijt, Arikan.

Bron: Leiden Amateurvoetbal