LAV in gesprek met Voorzitter Wim Pikaar

5 juni 2020 - 09:37

Ook Sporting Leiden gaat door een zware voetballoze periode. De fusieclub, in de persoon van voorzitter Wim Pikaar, is echter verre van somber gestemd. Sterker nog, de preses ziet dat de club grote stappen heeft gemaakt en dat het beleid maakt dat de vereniging nog meer zal opbloeien. Over het hoe en waarom liet onze redactie Pikaar aan het woord.

,,Voor veel mensen is het crisis en moeten we overleven. In deze tijden is creativiteit en innovatieve aanpak van het grootste belang. Bij ons rolt de bal weer enigszins en er gloort hoop dat we de in de zomermaanden meer mogen doen. We hebben bijeenkomsten gehad met het bestuur bij ons bedrijf, Seven Gifts, en de interne communicatie en afstemming is verder aangetrokken. Dat maakt dat de club verder vooruit kan en ik heb daar een goed gevoel over.”

Eind mei zou de strijd om de vermaarde Kater Cup en het 7-tallentoernooi hebben plaatsgevonden, maar ook hier ging een streep door. ,,We zaten daardoor met een grote hoeveelheid voorraad bier en fris, maar een groot deel daarvan is verkocht binnen de club. Iedereen denkt mee en we helpen elkaar. Dat heeft gemaakt dat we ook weer nieuwe voorraad kunnen aanleggen en daar kunnen we onmogelijk ontevreden over zijn. Natuurlijk baalt iedereen van de situatie, maar dat is bij elke club zo en we moeten er doorheen. Als ik dan bemerk hoe iedereen betrokken is bij de club dan geeft me dat een zeer positief gevoel.”

Koos Habraken was al lid van de Technische Commissie, maar via een natuurlijke weg raakte hij meer en meer betrokken bij de wederopbouw van het eerste. Koos beschikt over veel inzichten van het voetbal en is graag gezien en we hebben hem bereid gevonden een trainerscursus te gaan volgen. Hij wordt ondersteund door Mark Cerdijn en Ronald Mink en met dit drietal zijn er vorderingen gemaakt richting het komende seizoen. Zij zijn druk bezig om het eerste weer op te tuigen. Er lopen gesprekken met spelers om voor Sporting Leiden te komen spelen. Vooral in de as moet er versterking komen. Dit moeten welkome versterkingen worden voor de jongens die doorgaan. Door fysieke ongemakken haken er ook wat spelers af, maar er stroomt ook jeugd door en ik geloof erin dat er straks weer een heel behoorlijk team staat. En ja, er kunnen best wat verrassingen bij zitten. Het gaat er vooral om dat het verleden definitief achter ons wordt gelaten.

 

Eerder stond er een topelftal, maar dat bleek ook geen garantie voor succes. Passie en betrokkenheid moeten maken dat we straks niet meer onderin eindigen. Met het genoemde driemanschap worden er stappen gemaakt en komt er in plaats van terugloop weer een oploop in het ledenaantal. De zaterdagtak blijft wel de boventoon voeren, maar we zijn er tevens trots op dat we in de regio de meeste senioren op zondag rond hebben lopen. Het kan dus wel op zondag! Zoals eerder gemeld zijn er diverse teams van Leidsche Boys overgekomen en dat maakt dat we straks een levendige en levensvatbare vereniging zijn op beide dagen. Ik ken geen clubs die vanuit een fusie dit bereikt hebben.”

Bij Sporting Leiden is er uiteraard ook een beleidsplan. ,,De vorm was er al, maar het beleid krijgt nu ook meer vastigheid. We streven er naar dat jongens van de Onder 19 doorstromen naar de zondagtak. Van daaruit kunnen ze verder gerijpt de oversteek maken naar de zaterdag. Het is geen verplichting om die weg te volgen, maar door met spelers te praten kom je er achter wat ze willen en daarin kan je dan sturen. De jeugd moet hoger gaan spelen om zodoende meer en meer aansluiting te krijgen. Het is mooi dat we op zondag groeien in omvang, maar daarin moet de volwassenheid meelopen. We zien daar een hele goede ontwikkeling in. Het streven is om binnen vijf jaar onze doelen te verwezenlijken.”

Pikaar, zoals altijd bevlogen in zijn gespreksstof, ruimt ook tijd in voor de sponsoren en Businessclub leden die aangesloten zijn bij Sporting Leiden. ,,Juist in deze bijzondere tijd moet je kijken waar je elkaar kunt versterken. Er zijn sponsoren die het moeilijk hebben in deze tijd en die willen we bij gelegenheid en als we bij machte zijn helpen. Je moet er voor elkaar zijn in goede, maar ook slechte tijden. Als de kantine weer open mag, zijn er plannen om activiteiten op touw te zetten zo ook naar de sponsoren en Businessclub leden. Samen gaan we hier sterker uitkomen. Dat is de kracht van Sporting Leiden, ondanks het gegeven dat we nog niet lang bestaan. Het dna om er samen voor te gaan, bestond daarvoor al. De krachten worden nu nog meer gebundeld dan ooit tevoren. Prachtig om dat te kunnen laten optekenen als radartje in het geheel.”

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl