LAV Cup: Sporting Leiden (za) verliest van FC Oegstgeest

21 februari 2019 - 10:30

,Een hartstikke leuke tegenstander. Het voetbal was zeker in de eerste helft goed van beide kanten en er vielen leuke goals”, aldus spits Renaldo van de Berg van Sporting Leiden. ,,Ik heb genoten en volgens mij iedereen op en naast het veld wel. We hadden een tegenstander die wilde en kan voetballen en dan is FC Oegstgeest op zijn best”, vertelde aanvaller Daniel van Vliet na afloop.

Daarmee vertolkten ze ook de mening van het publiek dat zich had vermaakt met open, aanvallend voetbal waar een gedachte achter zat en met de zeven doelpunten. De geciteerde spelers hadden meer redenen om met genoegen terug te kijken op de bekerwedstrijd die met 3-4 door FC Oegstgeest gewonnen werd. Van de Berg was een aantal wedstrijden uit de roulatie geweest vanwege opgerekte enkelbanden en maakte nu zijn eerste negentig minuten vol. ,,Ik had afgelopen zaterdag mijn eerste minuten gemaakt en dan nu een hele wedstrijd. Dat voel ik wel, mede door het matige veld met al die polletjes. Mijn snelheid is er nog, alleen conditioneel moet ik nog aansterken.”

Van Vliet, die pas de stap maakte naar de senioren, moet voorlopig vooral genoegen nemen met een plekje op de bank. Dinsdagavond mocht hij starten en greep die kans met beide handen aan. Vooral de wisselwerking met vleugelspeler Lars van Bommel was opvallend goed: ,,Ik weet dat hij een fantastische voorzet heeft. Hij lijkt aan te voelen wanneer ik de loopactie maak en voor mijn man kom. Dan komt die pass en daar kon ik vandaag ook van profiteren.”

Dat de speler van FC Oegstgeest ook een neusje heeft voor de juiste plek bleek bijvoorbeeld bij zijn eerste doelpunt toen hij de bal net op de punt van zijn schoen kreeg en scoorde. De spelers waren happy met de wedstrijd, maar relativeren die gelijk. Van Vliet: ,,Als wij zaterdag winnen en Alphense Boys verliest van Aarlanderveen, en dat zou heel goed kunnen, pakken wij de tweede periode. Dat zou echt heel mooi zijn. De nacompetitie is dan al zeker. De wedstrijd tegen LSVV’70 wordt niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk.”

Ook Sporting Leiden staat aan de vooravond van een mogelijke periodetitel. Van de Berg hierover: ,,We spelen tegen CVC Reeuwijk. Als wij winnen, zijn wij kampioen van de tweede periode, omdat het bovenaan staande Van Nispen al een titel heeft en vermoedelijk ook kampioen wordt. Dat zou een feest worden hier op de Mors.” Een spannende zaterdag voor de ploegen die vandaag een mooie generale speelden.

Sporting Leiden is dus klaar in het toernooi en sierde het op met een aantal zeer vermakelijke duels. Van FC Oegstgeest, toch ‘slechts’ vierdeklasser, kan nog langer worden genoten en een groot compliment is op zijn plaats. De volgende tegenstander voor Huig Jan Heeringa en de zijnen wordt nu of Kagia of Valken’68. Die clubs zijn alvast gewaarschuwd. FC Oegstgeest is geen misselijke ploeg, zo bleek voor de zovvelste keer.

Sporting Leiden (za)-FC Oegstgeest: 3-4 (2-3). 9. Gras 1-0 (e.d.), 11. Van Vliet 1-1, 25. Bardaa 2-1, 30. Van Vliet 2-2, 45+2. Van Vliet 2-3, 66. Van Vliet 2-4, 76. Khalid 3-4.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Oudenaarden, Sap, Fokkema, Boot, Te Hennepe, Van de Berg, Wansink, Van der Meel, Bakker, Middelkoop, Bardaa.

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl