Kater groot bij drievoudig doelpuntenmaker Soufiane Boukhidous

31 oktober 2022 - 09:46

,,Hoeveel moet ik er dan maken om te winnen? Je mag toch aannemen dat drie doelpunten genoeg is tegen AVV Alphen? Dat is op zijn zachtst gezegd geen wereldploeg, maar we verliezen wel met 4-3. Ongelooflijk en ik ben er zwaar gefrustreerd over. Dit mag Sporting Leiden gewoonweg niet gebeuren.”

De woorden van spits Soufiane Boukhidous zijn doordrenkt van teleurstelling, onbegrip en kwaadheid. Sporting Leiden had een stap kunnen zetten naar de middenmoot, maar bleef staan op slechts vier punten uit vijf duels en dat stak de aanvaller tot op het bot.

,,Ik vind dat wij een prima groep hebben en de sfeer is uitstekend. Laatst nog gingen we met zijn allen in plaats van trainen bowlen en happen en een aantal gasten is nog even de kroeg ingedoken. Daar ligt het dus ook niet aan. Ook niet aan de inzet, want die is er vrijwel altijd. Toch verliezen we zwaar onnodig en daar kan ik met mijn verstand niet bij.”

Boukhidous, die zich onderhand weer meldt bij de besten in het topscorersklassement, tekende voor de 0-1 en dat was tevens de ruststand. Kort na de pauze is de Leidse ploeg het even kwijt en wordt het gelijk via Mo Yagoubi en Fabian Verberg maakt er zelfs 2-1 van. Opnieuw zet Boukhidous zijn handtekening onder de tweede Leidse treffer. Nordin Bardan zet AVV Alphen weer op voorsprong, waarna de puntspeler alweer scoort Uiteindelijk maakt Verberg er alsnog 4-3 van, hoewel de speler met de valse hattrick meent dat het om een eigen doelpunt gaat van een Leidse invaller.

,,In de omschakeling ging er teveel mis. Dat kan en mag gewoonweg niet gebeuren. Zo zadel jezelf met problemen op. Ik ben een speler die altijd wil winnen en zeker als dat mogelijk is, baal ik als een stekker als het dan niet lukt. Ik snapte de wissels ook niet helemaal. Ronald Mink weet mij altijd goed te bedienen. Hij was weliswaar niet okselfris, maar had door gekund. En zo kan ik nog wel meer opnoemen wat we fout deden. We ja, want je verliest als team. Van de back tot de linksbuiten, van een middenvelder tot de trainer. Schuldigen wijs ik niet aan. Je wint als team of gaat onderuit als team. Maar deze nederlaag is ronduit onverteerbaar. Volgende week komt SV Aarlanderveen naar ons toe. Dat is wel een pittig duel, maar Sporting Leiden moet geen vrees hebben. We hebben hoe dan ook wat recht te zetten.”

Boukhidous baalde van het niet mee kunnen spelen van Jordy Heemskerk. ,,Hem misten we enorm. Een speler die achterin staat als een huis en met rust in zijn spel. Die gozer kan veel hoger spelen, maar gelukkig speelt hij bij ons. Ik heb daar zeker aan mee geholpen dat hij zou blijven, want hij kon al weg. En ik wil nog een compliment geven aan Sven Glasbergen. Die jongeling was lekker aan het bikkelen. Zoals het hoort. Toen ik nog jong was, speelde ik het liefst drie wedstrijden op een dag. En ‘Bouk’ (Boudewijn Kamphues, red.) deed het ook weer prima.”

Verslag: https://leidenamateurvoetbal.nl