JO8-1 en JO8-2 stelen de show in Hazerswoude

13 juni 2022 - 23:53

Zaterdag 11 juni in de vroege ochtend, de zon kwam op en scheen over het boerenland van het groene hart. De koeien die er nu nog wel mogen grazen keken verbaasd om zich heen toen de mannen van Sporting Leiden JO8-1 en 2 druppelsgewijs aankwamen op het complex van de plaatselijke voetbalvereniging van Hazerswoude. De gastheer van het jeugdtoernooi ontving iedereen hartelijk.

Door een paar afmeldingen binnen de selectie van Sporting Leiden waren de trainers Michiel en Arjan genoodzaakt om jonge jeugd in te passen. Na een kort belletje op vrijdagavond met hoofdtrainer Wesley van de JO-7 was hij bereid 4 spelers af te staan. van de JO-7 kwamen de volgende talenten opdraven. Daley (keeper), Javey, Johnny en Delano hadden hun wel verdiende vakantie tussentijds afgebroken om hun talenten te showen. Daarbij had Michiel ook nog een belletje gedaan en werd het team nog meer versterkt door Jesper Dexel en diens broertje Julius (talent van de ukken). De beide teams gingen met de trainers de kleedkamer in. Daar werden de strijdplannen uitgelegd door de trainers. De gespannen koppies maakte al snel plaats voor onoverwinnelijkheid. De teams werden verdeeld. Voor de JO8-1 stonden op het formulier Daley, Javey, Rico, Ruben, Sylvester, Max, Johnny en Delano.

De JO8-2 werd vertegenwoordigd door Desley, Kylan, Tim, Jesper, Julius, Ayden , Menouar en Giani.

Het toernooi ging beginnen en beide teams deden aan alle kanten hun best. Alle aanwezigen op het complex waren al snel betoverd door het flitsende spel van beide teams. Iedereen had het over de gladiatoren uit Leiden. Binnen het voetbal kunnen simpelweg 3 dingen gebeuren wat aan het eind van de wedstrijden het belangrijkste is. Je kan winnen, gelijkspelen en verliezen. Ik kan jullie zeggen; Sporting Leiden beheerst deze alle 3.
Ondanks dat niet alle wedstrijden gewonnen werden was het plezier van de mannen in blauw van hun gezichten af te lezen.

Aan het einde van het toernooi was er een heuse prijsuitreiking en gingen alle spelers met een mooie medaille, een zakje chips, een ijsje en een drankje weer richting de grote stad.

Al met al was het een leuke dag die niet snel vergeten zal worden.

Mannen, Michiel en Arjan en niet te vergeten de ouders hebben weer van jullie genoten. Jullie zijn toppers!