JO8-1 blijft overeind in hoofdklasse

3 september 2023 - 16:40

Wat een geweldige start van ons avontuur in de hoofdklasse met onze JO8-1! De spanning was te snijden toen we ontdekten dat we meteen in de hoogste klasse werden ingedeeld, maar de jongens bleken onverschrokken en geloofden in een overwinning. De trainers en ouders waren misschien meer nerveus dan de spelers zelf!

Ons defensieve fort was al opgebouwd met Ryano en Jimmy als onverzettelijke verdedigers, terwijl Julius als een rots in de branding voor hen stond. Jens, onze doelman de eerste 20 minuten, was de laatste linie van verdediging. Damin en Adam stonden klaar als aanvallers, maar ze hadden duidelijke instructies gekregen: eerst verdedigen en dan kijken of ze zelf konden scoren. Het fluitsignaal klonk en onze jongens begrepen de boodschap meteen. Quick Boys kreeg geen ademruimte, geen moment van rust, want onze Sporting Leiden spelers zaten er bovenop.

In de eerste 10 minuten glipte de bal helaas tweemaal in ons doel door wat klutssituaties, maar het was meteen duidelijk dat we helemaal niet bang hoefden te zijn voor de tegenstander.

Tijdens de tweede 10 minuten, na aanmoedigingen en instructies van trainers Jeroen en Patrick, speelden we met meer bravoure en druk naar voren. Dit leidde tot kansen en uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Ryano onderschepte de bal en dribbelde richting het doel. Hij stond oog in oog met de keeper en maakte koelbloedig af. Sporting Leiden kreeg de smaak te pakken en ging vol in de aanval. Er waren meer kansen, en Adam maakte een mooie rebound na een redding van de keeper. Even later kreeg Julius een kans na een schitterende solo en hij liet de keeper kansloos. Sporting Leiden stond ineens 3-2 voor!

In de laatste 10 minuten moesten we een keeperwissel doorvoeren omdat iedereen deze wedstrijd wilde spelen. Julius offerde zich op, maar dit was helaas te merken op het middenveld. Zonder onze pitbull Julius verloren we het overwicht. We raakten uit positie en Quick Boys profiteerde hiervan. Ze scoorden helaas nog twee keer, wat resulteerde in een nipte 3-4 nederlaag.

Desondanks waren de jongens, ouders en trainers trots. We hebben laten zien dat we zeker kunnen meekomen in de hoofdklasse en hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. Ook verdienen de tegenstanders van Quick Boys lof. Ondanks de soms felle momenten op het veld, werden na elke botsing netjes handen geschud en excuses aangeboden, zoals het hoort. Op naar volgende week tegen Katwijk! We gaan ervoor! âšŊ👏🤝🌟