JO7 goed uit de startblokken

21 september 2020 - 09:38

Vandaag was het weer zo ver. We mochten met de JO7 weer aantreden. Om 08.15 uur kwamen we samen. De spanning was te zien op de gezichten van de mannen. 8 spelers stonden te trappelen.

Om het wisselen te voorkomen hebben de trainers de groep in 2 gedeeld. De eerste wedstrijd stonden Rico, Luuk, Kylan en Ruben klaar om te spelen tegen Wilhelmus. De aftrap werd genomen. Wilhelmus was in het begin net iets scherper en scoorde met een afstandsschot. De jongens waren onder de indruk en hierdoor scoorde Wilhelmus al snel de 2-0. Vanaf de kant zag je wat gebeuren in de groep. De jongens kregen een blik ’tot hier en niet verder’. Na een geweldig doelpunt van Rico ging het lopen. Binnen de kortste keren stonden wij met 3-2 voor. Verschil was dat Sporting scoorde door middel van combinatie voetbal. Wilhelmus bleef het proberen van afstand maar dit lukte niet. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 4-3 gewonnen.
De wedstrijd daarna was het de beurt aan Ayden, Nathan, Raffie en Makato. Vanaf het begin tegen Voorschoten lieten de jongens direct merken dat hier van niks te halen viel. Combinatie voetbal met dribbels van links naar rechts, geweldig om te zien. Binnen de kortste keren stond het 3-0 voor Sporting. Toen liet Sporting de teugels vieren en dat kwam ons bijna duur te staan. Voorschoten kwam terug tot 3-2. Gelukkig floot de scheidsrechter af en hadden we deze wedstrijd ook gewonnen.
3e wedstrijd Sporting – SVC ’08, het was weer de beurt aan de eerste groep. Voor de wedstrijd werd er gelachen, want SVC had een meisje. Hierop werd er door de trainers gelijk gezegd dat meiden ook toppers kunnen zijn, dus scherp blijven. En ja hoor, de meid van SVC maakte ze helemaal gek. Maar zelfs zij kon niet voorkomen dat Sporting er met gemak overheen liep. Deze wedstrijd zat ook in de spreekwoordelijke tas; 6-2 voor Sporting.
De laatste wedstrijd een ouderwetse buren ruzie tegen Docos. Vorig seizoen was dit een angstgegner. Als snel kwam Docos op voorsprong maar daarna nam Sporting het heft in handen. Flitsend voetbal resulteerde in een doelpunten regen. Trainers Robert Susan en Sander Langezaal van Docos probeerde het tactisch om te zetten maar Michiel, Tiago en Arjan van Sporting Leiden wisten dit weer te pareren. Het bleef spannend, kansen over en weer. Docos had de pech dat de ballen steeds net naast de paal raakte en dat Sporting ze wel tussen de palen schoot. Al met al een leuke wedstrijd. 6-2 voor Sporting Leiden.

Het was een vruchtbare dag voor Sporting en na alle wedstrijden waren de supporters uitzinnig er werd gezongen geklapt en gedanst.
Zoals de trainers zeiden, we zijn kampioen van de dag.
Volgende week gaan we weer knallen en ik nodig iedereen uit om te kijken bij deze toppers.