In memoriam: Hennie van den Hoogen

12 maart 2022 - 10:55

Deze week hebben wij, Sporting Leiden, met groot verdriet afscheid genomen van ons Lid van Verdienste en vrijwilliger Hennie van den Hoogen.
Hennie is ooit begonnen als jeugdvoetballer bij VNL, op latere leeftijd is hij vrijwilliger geworden bij VNL. Van bardienst tot bestuurslid heeft Hennie bij alle verenigingen waar VNL onderdeel van is geweest vrijwilligerswerk verricht. 6 jaren geleden, na de opheffing van GHC, kwam Hennie bij FC Rijnland terecht. Ook hier ging Hennie in de onderhoudsploeg als vrijwilliger aan de slag. Met zijn “oude maatjes” Adrie, Bert en Jan werden zij onderdeel van de onderhoudsploeg van FC Rijnland. Na een stroef begin is de integratie van de beide onderhoudsploegen een succes te noemen. Samen met Jimmy, Hans, Willem, Bram, Nelis, Cock, Piet , Adrie, Bert en Jan werd een gouden onderhoudsploeg gevormd. De onderhoudsploeg zorgde ervoor dat de opstallen goed werden onderhouden en de entourage van het complex werd verbeterd.
Na de fusie tot Sporting Leiden ging de volledige onderhoudsploeg gewoon door met de werkzaamheden binnen de nieuwe club. Weer een nieuwe omgeving deed geen afbreuk aan de betrokkenheid bij de nieuwe club. Hierdoor is de integratie tussen de onderhoudsploegen van FC Rijnland en vv Leiden vloeiend verlopen. Hennie speelde hier met zijn vakmanschap, goede adviezen en zijn betrokkenheid een grote rol in. Naast de betrokkenheid bij de club stond Hennie  altijd klaar om anderen te helpen.
Na de fusie heeft mede dankzij Hennie het sportcomplex een grote verbetering ondergaan, met name de entourage van ons hoofdveld is sterk verbeterd. Afgelopen kerst ging het mis en is Hennie in snel tempo achteruit gegaan. In deze periode is Hennie door het bestuur benoemd tot Lid van Verdienste van Sporting Leiden. Uiteindelijk hebben wij donderdag 10 maart afscheid genomen van Hennie een bijzonder lid van Sporting Leiden. Op verzoek van de familie heeft de club met groot genoegen de kantine beschikbaar gesteld voor het condoleren van de familie na afloop van de begrafenis. Dit tekent de betrokkenheid tussen Hennie en Sporting Leiden.
Kortom, niet alleen de onderhoudscommissie zal Hennie missen, maar ook het Bestuur zal de adviezen over onderhoud, zijn professionaliteit en zijn betrokkenheid bij de club missen.
Namens het Bestuur, de vereniging wensen wij Wilma, de kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.
Willem Pikaar
Voorzitter