De nieuwe wedstrijdverslagen van Sporty

1 november 2023 - 20:33

Na weken van rust en verveling kon ik eindelijk weer een rondje langs de velden maken. Het was dit weekend een goed weekend voor de jeugd van Sporting Leiden. Er werd maar liefst 8 keer gewonnen, helaas 4x verloren en 1x gelijk gespeeld.

Nadat ik mijn bedje was uitgekropen en een goed leeuwenontbijt had genomen ben ik richting de velden gegaan. Ik moest weer veel wedstrijden bezoeken, ik begon vandaag bij de JO10-2, dit team had het in de eerste fase van de competitie lastig maar vandaag begon de 2e fase, nieuwe ronde nieuwe kansen. EN die nieuwe kansen werden met beide handen aangegrepen door de toppers van Sporting Leiden JO10-2. Er werd met maar liefst 9-2 gewonnen! Dit deed mijn grote leeuwenhart sneller kloppen, wat was ik trots op de mannen en meiden.

Hierna ging ik kijken bij Sporting Leiden JO11-1, de mannen van trainer Lysander waren gebrand om vandaag te winnen. En dit deden ze ook. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor de toppers van Sporting Leiden. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan en de spanning droop er vanaf. Namens mij van harte mannen.

Sporting Leiden JO8-2 mocht ik natuurlijk niet overslaan vanaf het begin van het seizoen doen deze toppers het onwijs goed. Maar zoals ik altijd zeg, in het voetbal kan je winnen, verliezen en gelijk spelen helaas moesten de toppers van de JO8-2 de winst laten aan de tegenstander. Maar jongens kop op jullie komen er wel en er zullen nog genoeg wedstrijden gewonnen worden. Deze leeuw is nog steeds trots op jullie.

Tussen de buien door kwam ik ook nog langs het veld van Sporting Leiden JO9-2, het fanatisme en plezier was weer goed te zien vanaf de zijkant. Niet alleen de ouders maar ook de kinderen genoten naar harte lust. Dennis en Wander hadden weer een strijdplan bedacht en dit kwam er zo te zien goed uit. Het teamnummer werd als eindstand neer gezet, er werd gewonnen met 9-2. Ga zo door toppers.

Ja en dan de JO9-1, ze zijn een klasse gestegen maar nog niet op het gewenste niveau. De hoofdklasse is een klasse waar deze toppers thuishoren. Vandaag werd de tegenstander ook met groots gemak opzijgezet. Het werd 7-1, een uitslag waarvan je denkt zo kan het niet meer maar als het vizier net iets scherper had gestaan dan hadden er makkelijk dubbelen cijfers gehaald kunnen worden vandaag. Wel leuk om te melden, ik zag Delano vandaag ook als PUPIL van de week rond de wedstrijd van 1e elftal lopen. Delano ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!

Voetbal is echt mijn lust en mijn leven dus ik kan er geen genoeg van krijgen om mijn kleine giganten te zien voetballen. Het was weer groot feest op Sportpark de Morsch. Ik ben ook maar even de kantine in gelopen voor een lekker glaasje limonade.

Daarna ben ik snel gaan kijken bij de JO12-3, dit team is een groep spelers die er altijd voor gaan en een echte vriendengroep is, ook vandaag werd de zegekar uitgebreid met een winst partij. Er werd maar liefst met 3-2 gewonnen. Ik zal jullie zeggen dit team daar gaan wij nog heel veel van horen!

Na zoveel winst partijen zal je altijd zien dat er weer een verliespartij voorbijkomt, helaas was de JO12-2 dit keer de pineut, de wedstrijd werd met 8-1 verloren, maar zoals ik al eerder zei je kan winnen en verliezen dus komende zaterdag gaan we gewoon weer winnen.

Ook was er een wedstrijd afgelast. De JO14-1 zou spelen vandaag maar door het slechte weer was het veld niet bespeelbaar de wedstrijd ging dus helaas niet door.

Evenals de JO15 die waren ook zwaar teleurgesteld dat hun wedstrijd niet doorging. Dus beide teams hadden een vrije dag.

De JO14-2 had geen wedstrijd op het programma staan maar 3 toppers van de JO14-2 te weten; Linda, Belana en Julia waren met de moeder en zus van Linda druk bezig het promotiefilmpje te maken om meiden naar Sporting Leiden te halen en zo een heus damesteam te vormen. Hou de site en sociale media in de gaten; zodra het filmpje klaar is zal deze te zien zijn.

De JO9-3 moesten ook weer het mooiste groen wat er bestaat betreden, het heilige gras, zij speelde een dijk van een wedstrijd. Het was super spannend en de winst was ook het enige wat deze toppers wilde binnenslepen. Het werd maar liefst 3-1 en zo konden er weer 3 punten worden bijgeschreven.

Onze JO8-1 die uitkomt in de Hoofdklasse heeft ook weer een puike prestatie geleverd, er werd maar liefst een 4-4 eindstand op het scorebord geschreven. Echt een hele goeie prestatie. Ga zo door jongens jullie komen er wel en weet dat heel de club super trots is op jullie.

De JO12-1 hadden een lastige wedstrijd uit bij Oegstgeest, wat onze toppers ook probeerde het kwam niet uit de verf zoals ze van tevoren hadden gedacht. Daarbij had de scheidsrechter er ook een groot aandeel in en ging deze wedstrijd helaas verloren met 7-0.

Onze jongste helden waren ook te bewonderen op diverse velden. De JO7-1, JO7-2 en JO7-3 speelde de gebruikelijke toernooitjes en ook hier werden wedstrijden gewonnen en verloren.

Kortom het was na 3 weken rust weer een super zaterdag en ik heb genoten jullie.

Sporty wenst iedereen een leuke en goeie week toe en zaterdag gaan we er met z’n allen weer met veel plezier tegenaan!