Beker blijkt goede training voor competitie

10 september 2018 - 12:36

Na een wijze les van WDS uit Driebruggen stond deze week de eerste thuiswedstrijd van Sporting Leiden 7 tegen ARC op het programma. Op het hoofdveld van Sportpark de Morsch II moesten de mannen laten zien dat ze wat hadden geleerd van de waardeloze eerste helft van een week terug.

En een wijze les is blijkbaar geleerd. Dit keer kregen we geen 4 doelpunten om de oren binnen 20 minuten. De organisatie stond beter en eerlijk, de tegenstander was ook niet zo vernuftig als de oude knarren van WDS. Het eerste kwartier was voor ARC, door een paar snelle acties van de buitenspelers van ARC kon keeper Frans uitgetest worden. Frans doorstond de test grandioos. Aan de andere kant ontstonden de eerste kansen pas na een kwartier. Patrick Dexel werd 2 keer goed de diepte ingespeeld maar kon de geboden kansen helaas niet benutten. De wedstrijd kwam in balans en de kansjes werden netjes verdeeld over beide ploegen. Aan het eind van de 1e helft wist ARC er eentje te verzilveren en gingen de ploegen met 0-1 de rust in.

Betere conditie

De tweede helft begon zoals de eerste eindigden. De ploegen waren in evenwicht en kleine kansjes werden aan beiden kanten gecreëerd. Deze verhouding werd door een mooie lange bal van Wouter Fokkema op Björn Siera weer gelijk getrokken in de stand. Björn hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en dat deed hij dan ook. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het voor de Allstars steeds lastiger om de twee rappe buitenspelers van ARC het hoofd te bieden. De mindere conditie vergeleken met de jonge jongens van ARC ging zich parten spelen. De linksbuiten van ARC was de eerste die daar van profiteerde en de uitstekend keepende Frans passeerde. Daarna was het de rechtsbuiten die aan de aandacht van John ontsnapte. De handrem werd getrokken en scheidsrechter Mick kon alleen nog maar naar de stip wijzen.

Zo eindigde de tweede wedstrijd ook in een nederlaag maar komt het goede voetbal steeds beter terug. Nu de conditie nog. Volgende week wordt er gespeeld tegen Voorschoten ’97, dat zal dan de laatste ‘oefenwedstrijd’ zijn tot de competitie écht gaat beginnen.

Opstelling:
Bakker, Boting (Atehortue daarna Siera), Fokkema, Visser, Faas (van der Zeeuw), Emid, Wansink, J. Dexel, van Bezouwen, P. Dexel (Zoons) en van Dorst.