Allstars starten met zwaarbevochten overwinning

31 augustus 2020 - 09:27

Het was weer even wennen na een half jaar duimendraaien en ijsberen, maar de kop is er af. Na een voetballoze periode dankzij COVID-19 maatregelen mochten de mannen van Sporting Leiden 5 afgelopen zaterdag eindelijk weer de wei in.

Dankzij de vele versterkingen die we er dit seizoen bij kregen waren de verwachtingen hoog. “Is de 6e klasse met de huidige selectie niet te laag?” Vroegen velen zich af. Een terechte gedachte als je de nieuwe namen ziet: Sietse Fokkema, Roland Middelkoop, Robbert Sloos, Ivo Nolet, JP Stahlie en Stefan Luykx. Menig 3e klasse club zou er jaloers op zijn. Met 4 van deze namen reisde de mannen richting Zoetermeer voor de eerste krachtmeting tegen DWO. Daar werd meteen duidelijk dat de beker niet zomaar binnen is.

De start was voor de mannen uit Leiden, binnen 5 minuten hadden Wouter en Roland Sporting Leiden al op een voorsprong kunnen zetten. De scherpte was duidelijk nog niet aanwezig en ook de passing liep nog stroef. Desondanks had Sporting Leiden het overwicht. Na een kwartier spelen kwam DWO wat beter voor de dag, Sporting Leiden werd steeds slordiger en keeper Sloos kreeg het steeds drukker in zijn 16. Met 2 goede reddingen hield hij het nog even op 0-0 maar na slordig balverlies en niet scherp verdedigen viel uiteindelijk toch de 0-1. Het was niet de start die de Allstars voor ogen hadden.

Gelukkig bleven de heren rustig en werd de grip op de wedstrijd weer veroverd. Met meer druk naar voren werd geprobeerd om fouten van de verdediging en keeper af te dwingen en dit lukte uitstekend. Zonder zelf te scoren (2 keer Ed) kantelde de stand in het voordeel van Sporting Leiden. Met 2-1 werd de rust gehaald. De 2e helft ging DWO met meer pressie naar voren spelen, de 3 aanvallers probeerden de opbouw van de Leidse verdediging te verstoren en zo, net als Sporting Leiden de 1e helft, fouten te forceren. Maar met Siets en Tinus in het centrum lukte dat totaal niet. Sporting Leiden kwam ondanks minder balbezit nauwelijks in de problemen. Sterker, het was een wonder dat Sporting Leiden in de counter niet uitliep naar een grotere score. De komende trainingen gaan in het teken staan van afronden want dit sloeg nergens op. Het zorgde er voor dat Sporting Leiden niet achterover kon gaan leunen. Uiteindelijk viel de wedstrijd 5 minuten voor tijd wel op slot, na een goede actie van Ivo die op de lat eindigde kon Jeroen de bal vanaf maar liefst 15 meter met een precisie schot dwars door 5 uitstekend opgestelde spelers van DWO in het doel rammen.

De eerste punten zijn binnen en de eerste stap naar de dubbel is gezet maar het was een sterke tegenstander. Wat maar weer bewijst dat onderschatting de sterkste tegenstander gaat worden dit seizoen.

Opstelling
Sloos (45. Bakker), Visser, Henzing (45. Björn), P. Dexel, van Bezouwen (60. Atehortua), Wansink, S. Fokkema, J. Dexel, R. Middelkoop (60. Nolet), van Dorp (45. Emid) en Boukhidous.