Allstars starten geweldig. 9 punten uit 3 wedstrijden!

7 oktober 2018 - 00:12

Tot ieders verbazing staan na drie wedstrijden in de competitie de Sporting Leiden Allstars fier bovenaan met maar liefst 9 punten. Ook het doelsaldo mag er zijn, 11 voor en 3 tegen. De mooie start begon in Katwijk tegen de FC Rijnvogels.

FC Rijnvogels – Sporting Leiden Allstars

Rijnvogels uit, altijd lastig. Vorig jaar speelden we daar nog een van ons slechtste wedstrijden en verloren we kansloos. De tegenstander ligt ons niet, het kunstgrasveld is niet best en het waait altijd hard. Deze 3 minpunten waren nu ook weer aan de orde. Zelfde veld, zelfde windkracht en op een paar spelers na dezelfde tegenstander. Wouter van Dorp was de eerste die kennis maakte met de tegenstander. Zijn eerste schaar werd beloond met forse tackle die hem bijna het leven kostte. Daarna was het vooral rechtsbuiten van Dorst die een paar keer het veld uit gekegeld werd. Maar ondanks dat stond alles goed. De eerste helft hadden we tegenwind doordat we de toss hadden verloren. Rijnvogels probeerde daar gebruik van te maken maar kwamen niet door de stugge verdediging en het hardwerkende middenveld heen. Rob werd er gek van dat hij de hele tijd mee moest lopen maar dat zorgde er wel voor dat Rijnvogels nauwelijks gevaarlijk werd. Sporting Leiden Allstars kon aan de andere kant via de counter wel gevaarlijk worden en dat resulteerde dan ook gelijk in een doelpunt. Björn werd gelanceerd en rondde keurig af. Met 0-1 de rust in ondanks meer balbezit van de tegenstander.

Een zwaar kwartiertje

Rijnvogels zinde het duidelijk niet dat ze met 0-1 achter stonden en gooiden er nog eens een extra beukje in. Het werd lastiger voor de Leidenaren om stand te houden en in tegenstelling tot de eerste helft kregen de Katwijkers nu wel kansen. Interim keeper Patrick Dexel kon nog lange tijd zijn doel schoon houden, soms met behulp van de acrobaat Mike Emid, maar moest uiteindelijk zwichten voor een bal die via de onderkant lat op het hoofd van de Katwijkse spits belandde. Rijnvogels rook bloed en bleef aandringen. Helaas kun je dan ook wel eens in het mes lopen en het mes was blijkbaar goed geslepen bij de Allstars. Met 3 heerlijke counters zorgde topspitsen van Dorp en Björn voor de overwinning. De rechtsback van Rijnvogels zoekt waarschijnlijk nog steeds naar de bal want hij werd helemaal tureluurs geschaard door van Dorp. Zo behaalde de Allstars een overwinning die je zelden bij ze ziet. Achterover leunen, geconcentreerd blijven en scherp zijn in de counters.

Sporting Leiden Allstars – FC Oegstgeest

De tweede wedstrijd was niet veel anders dan de eerste. Blijkbaar bevalt het de Allstars wel om niet te domineren en er vlijmscherp uit te komen want zo werd ook de tweede wedstrijd gewonnen. Hoewel het tegen Rijnvogels een keuze was werd deze spelopvatting door Oegstgeest ons opgedrongen. Het niveau verschil met Rijnvogels was behoorlijk. Oegstgeest speelde keurig positiespel en had op veel plekken zeer begaafde voetballers rondlopen. Het eerste kwartier was slopend voor de conditie van de Leidenaren en veel vroegen zich af hoe we hier in godsnaam een punt aan over gingen houden. Maar Oegstgeest was voorin niet scherp en keeper Frans was dat zeker wel. Ballen werden naast geprikt, op de paal geramd of keurig gered door Frans. Oegstgeest werd radeloos en Sporting maakte daar gretig gebruik van. Uit de zeldzame uitbraken werden de Allstars 3 keer gevaarlijk en was het 1 keer raak. Van Dorp kapte weer eens een man uit bij het doel en werd kundig gevloerd door zijn tegenstander. De niet te missen kans vanaf 11 meter werd inderdaad niet gemist. Van Dorp knalde de bal zelf achter de kansloze keeper. Deze 1-0 werd tot de rust vastgehouden.

Controlerende tweede helft

Oegstgeest moest nu komen maar speelde minder zorgvuldig dan de eerste helft. Met Björn nu naast van Dorp werden de Leidenaren gevaarlijker dan de eerste helft. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal erin lag. Een keurige voorzet van Jeroen Dexel werd nóg keuriger afgerond door Björn Siera. Een heerlijke marge van 2 tegen een erg goede tegenstander. Het was nu zaak te consolideren en onder leiding van de ijzervreter Mike Emid op het middenveld werd dat ook bewerkstelligd. Oegstgeest kreeg ondanks veel balbezit nauwelijks kansen. Uiteindelijk wisten ze er nog 1 in te prikken in de laatste minuten maar dat was veel te laat voor nog een slot offensief.

John werkt de bal weg

John werkt de bal weg

Wouter van Dorp gooi alles in de strijd

Wouter van Dorp gooi alles in de strijd

Wouter kijkt van een afstandje of het allemaal wel goed gaat

Wouter kijkt van een afstandje of het allemaal wel goed gaat

Mike bikkelt weer naar balbezit toe

Mike bikkelt weer naar balbezit toe

Koen laat zich niet uitspelen

Koen laat zich niet uitspelen

LSVV ’70 – Sporting Leiden Allstars

Na deze twee wedstrijden  waren de Allstars koploper. Je weet dat dat altijd druk meegeeft en het team moest proberen daarmee om te gaan. Tegen LSVV ’70 moest de victorie reeks worden voortgezet en binnen een kwartier werd al meteen duidelijk dat dat vandaag ging lukken ook. Rechtsbuiten Patrick Dexel werd in de eerste minuten al vele malen de diepte ingespeeld om gevaar te stichten rond de 16 van de #superstudenten maar het duurde tot de 15 minuut tot dat tot een doelpunt leidde. Een puntgave voorzet belandde op het hoofd van Wouter van Dorp die met een simpele knik de doelman verschalkte. 10 minuten later gebeurde precies hetzelfde alleen was nu Björn het eindstation. Met een riante 0-2 kon er worden gerust.

Verder uitlopen

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. LSVV probeerde wel te voetballen maar kwam nauwelijks de 16 in. De verdediging van Sporting Leiden Allstars onder leiding van de controlerende Martijn Wansink liet niks toe tot de 16. Patrice, Wesley, Koen en Wouter zorgde voor veel frustratie bij de aanvallers van de tegenpartij. Aan de andere kant had de verdediging juist wel zijn handen vol aan de aanvallers en middenvelders van de Allstars. Geert-Jan Jonk stuurde 3 keer in 5 minuten Patrick Dexel richting de keeper. De vlagger en de goed opgestelde keeper konden voorkomen dat het een doelpunt opleverde. Maar het was uitstel van executie. Hoewel door een mooi afstandsschot van de studenten de marge tijdelijk werd verkleind tot 1 doelpunt verschil lagen er niet veel later alsnog 3 in bij LSVV. Weer twee keer een assist van Patrick op Björn en 1 prachtige lange bal van Björn op van Dorst die koel bleef 1 op 1 voor de keeper. Met een verdiende 1-5 konden de Leidenaren nog even nagenieten met een biertje op het terras van Lugdunum.

Nagenieten

Nagenieten