Allstars krijgen wijze les in de 1e helft

2 september 2018 - 13:32

Een nieuw seizoen, een nieuwe naam, nieuwe shirts en een hoop oude spelers. Dat was afgelopen zaterdag te zien op het hoofdveld van WDS in Driebruggen. De nieuwe shirts maakte visueel veel indruk op de tegenstander, alsof ze al met 0-5 achterstonden. Het leek erop dat WDS deze achterstand maar al te graag zo snel mogelijk wilden wegpoetsen.

Want wat ging het snel de eerste helft. De Allstars wisten nog nauwelijks dat ze begonnen waren of er lagen al 2 ballen achter keeper Frans. De cadeautjes werden wel heel erg makkelijk uitgedeeld en WDS had er totaal geen moeite mee deze op een geslepen en zo mooi mogelijke manier uit te pakken. Tegenover de maar liefst 5 doelpunten van WDS konden de Allstars twee vrije kansen voor Björn zetten. Die werden hopeloos gemist. WDS gebruikte de Allstars als speelbal.

WIJZE LES

Slap, lui, knullig en inspiratieloos. Dat was wat de boventoon voerde bij Sporting Leiden 7. Voetbal is een leuk en gezellig spelletje maar het wordt pas écht leuk wanneer je wint. De les die we uit deze eerste helft kunnen halen is dat we de volgende keer de wedstrijd in moeten gaan om te winnen en niet om er een leuk potje van te maken.

TWEEDE HELFT

Vier spelers werden gewisseld en de rug werd gerecht. Met frisse moed werd er begonnen aan de tweede helft. Dat resulteerde direct in een ander spelbeeld. De Allstars kregen de overhand en WDS kon alleen maar achteruitlopen en hopen op een counter. De kansen kwamen en uiteindelijk ook de doelpunten. Bjorn herstelde zijn fouten van de 1e helft en scoorde 2 maal. De uiterst gretig ingevallen van Dorp scoorde de 3e. Aan de andere kant wist WDS met hun klassespits ook nog twee keer uit een counter te scoren. Zo kwam er uiteindelijk een 7-3 terecht op het scorebord. Een beschamende 1e helft en een 2e helft waar we moed uit kunnen putten. Volgende week moeten we sterker beginnen en het de hele wedstrijd volhouden.

Opstelling:
Bakker, Castro, Henzing, Visser, van de Zeeuw (Faas), van Bezouwen, Emid (Öz), Wansink, P Dexel (J Dexel), Siera (van Dorp), Zoons