Zware nederlaag Sporting Leiden (zo) breekt de moraal niet

14 oktober 2019 - 08:38

Afreizen met twee A-junioren en twee spelers uit het vierde (veteranen elftal), een rode kaart en met 7-0 op de broek krijgen; het zou voor menig trainer een reden zijn om een avond met een gezicht als een donderwolk rond te lopen. Zo niet Charl van Goozen, die de selectie van Sporting Leiden zondag onder zijn hoede heeft.

,,Dat zou volkomen onterecht zijn. We wisten dat we tegen de koploper De Kennemers kansloos zouden zijn. Wat wil je? Onze selectie telt zestien spelers en als er dan zeven moeten afzeggen vanwege werk of blessures dan ben ik blij met die jongens die met ons mee willen reizen om ons uit de nood te helpen. Vlak voor rust kreeg Justin Maaskant nog rood ook. Hij werd van achteren neergesabeld en reageerde nogal furieus. Hij kon inrukken en de dader kwam er met geel vanaf. We gingen met een 4-0 stand rusten. Dan vind ik dat we het nog heel behoorlijk hebben gedaan in de tweede helft. Over de inzet van mijn mannen heb ik dan ook niets dan lof.”

Volgende week komt Voorschoten’97 op bezoek in de Mors. Van Goozen: ,,Daar kijken we naar uit. Het zijn zowat onze buren en ook zij zijn een team in opbouw met jonge knapen. Dat wordt voor beide partijen een leuke ontmoeting, ik hoop op een echte derbysfeer. Ik ga er vanuit dat de zieken hersteld zijn en we redelijk compleet kunnen aantreden.”

Ook Voorschoten heeft het moeilijk gezien de 0-5 nederlaag tegen Bloemendaal en het feit dat de club slechts een puntje heeft uit vier wedstrijden. De trainer tenslotte goedmoedig: ,,Nee joh, ik laat mijn dag niet bederven door zo’n wedstrijd als vandaag, ben je gek. Volgende week gewoon weer nieuwe kansen hoor.”

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/