Zure nederlaag Sporting Leiden (za) bij VVSB

17 maart 2022 - 11:03

Na de zege op Lugdunum leek Sporting Leiden de weg naar boven gevonden te hebben. Niet veel later in de tijd staat de formatie van Huig Jan Heeringa nog steeds laag op de ranglijst. Tegen Alphia werd op schlemielige wijze verloren (lees: een eigen doelpunt werd fataal), bij en in Nieuwkoop gaf de ploeg niet thuis en gisteravond gingen de punten naar VVSB (4-2). De nederlaag was volgens sterkhouder Ronald Mink ‘onnodig en zuur’ te noemen.

Beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht en Sporting Leiden genoot van het kunstgras waarop eindelijk weer eens fatsoenlijk gevoetbald kon worden. Op eigen bodem is dat behelpen en helpt niet mee om tot betere prestaties te komen. In de beginfase was het voor beide ploegen nog wel zoeken geblazen, maar Sporting Leiden kwam meer en meer in de wedstrijd. Zeker toen Rick Arnoldus van grote afstand de Noordwijkerhoutse doelman verschalkte. Een fraai doelpunt die wel eens het begin kon betekenen van een mooie Leidse avond.

Dat werd het echter niet voor de mannen uit de Leidse Mors. Mink: ,,De 1-1 viel op ongelukkige wijze. Peter Hamelink verslikte zich in de bal in de zestien en opeens was het daardoor 1-1. Daarna werd het weer even lastiger, maar ik had de 1-2 kunnen maken. Na een overtreding op Sipan Khalid mocht ik aanleggen vanaf de stip. Ik schoot meer dan helaas slecht in en zo werd een hernieuwde voorsprong niet gevonden. Met 1-1 was er nog steeds weinig aan de hand, maar op slag van rust scoorden zij alsnog en gingen we met een katertje de onderbreking in.”

Na de pauze klom Sporting Leiden weer in de wedstrijd en kreeg het drie goede kansen via Renaldo van den Berg, Hamelink en Mink. ,,Daaruit hadden we moeten scoren. We waren in die fase gewoonweg beter. Vervolgens werd het ook nog eens 3-1 via hun opgekomen back die de bal in de winkelhaak schoot. Tien minuten voor tijd kwamen we ook nog met tien man te staan. Er was een spintduel tussen Jordy Heemskerk en een aanvaller. Jordy tackelde op de bal, maar dat zag de scheidsrechter anders. Hij kon met een rode kaart vertrekken. In mijn optiek ten onrechte. Zeker met het oog op onze pingel waarbij die speler slechts geel kreeg. In dat opzicht zat het dus bepaald niet mee.”

De bezoekers bleven op zoek gaan naar de aansluitingstreffer ondanks de minderheid op het veld en het werd alsnog spannend toen Van den Berg de 3-2 binnen werkte. ,,Ook daarna bleven we gaan voor een puntje, maar in de laatste tellen scoorde VVSB alsnog de 4-2. Een zure avond voor ons, maar hier moeten we tegelijkertijd wel moed uit putten. We hebben laten zien dat we op kunstgras prima uit de voeten kunnen en we geloven dat we de tikken van de laatste weken weer te boven komen. Er zit veerkracht in deze groep ondanks de tegenslagen waar we al vaker mee te maken kregen.”

Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/