Wedstrijdverslag Voorschoten’97 4 – Sporting Leiden ZO5

19 september 2023 - 17:54

Afgelopen zondag speelde het team van Sporting Leiden ZO5 hun 3e en laatste wedstrijd voor de bekerpoule. Na gelijke spelen tegen ASC & DoCoS was Voorschoten'97 4 de volgende tegenstander.

De wedstrijd begon met een geweldige show van teamwork. Binnen de eerste 10 minuten onderschepte Pim een pass, speelde snel de bal naar Leroy, die slechts één aanraking nodig had om Justus voor een schitterend doelpunt in stelling te brengen, waarmee het 1-0 werd. Een aanval bestaande uit slechts drie aanrakingen!

Het momentum bleef doorgaan toen Sporting Leiden ZO5 een hoekschop verdiende en Leroy een krachtig schot loste dat Dyon raakte, die minder dan een meter van de doellijn stond. Dyon werkte de bal efficiënt binnen en bracht de voorsprong op 2-0.

Voorschoten’97 slaagde erin om een tegendoelpunt te scoren, waardoor het 2-1 werd, maar Sporting Leiden ZO5reageerde snel. Binnen twee minuten bezorgde Justus een sublieme pass naar de rechterflank, waar rechtsback Johnny naar voren stormde en zelfverzekerd scoorde, waardoor de voorsprong werd vergroot tot 3-1. Een goed uitgevoerde combinatie tussen Leroy en Mailey resulteerde in het vierde doelpunt, met Mailey die het net vond.

Een kortstondige inzinking stelde Voorschoten’97 in staat terug te komen, waardoor de score werd verkleind tot 4-3, inclusief een doelpunt uit een vrije trap. Net voor de rust voegde Mailey zich toe aan zijn totaal met een prachtige volley uit een hoekschop, waardoor het 5-3 werd bij de pauze.

De tweede helft bleek minder uitdagend voor Sporting Leiden ZO5. Gino verdiende een strafschop, maar helaas wist de keeper van Voorschoten’97 een uitzonderlijke redding te maken en Justus een goal te ontnemen. Desondanks maakte Douglas het goed, profiterend van een briljante assist van Justus om het 6-3 te maken.

Fernando, met zijn constante uitmuntendheid, scoorde nog een doelpunt uit een hoekschop, in de traditionele stijl van ‘gehannes in het strafschopgebied’. Enkele andere opmerkelijke momenten zijn de uitstekende prestatie van Wally op het middenveld, Leroy’s afgekeurde doelpunt vanwege buitenspel, en Claudio, onze doelman, die een gele kaart ontving en vervolgens ingetrokken zag worden toen de tegenstander de onbedoelde aard van hun verstrengeling erkende.

Als aanvoerder leidde Dave het team effectief, en het resultaat was een klinkende 7-3 overwinning