Voorschoten’97 neemt de winst weer mee uit Leiden

28 september 2020 - 11:00

Net als vorig seizoen was de min of meer ‘burenruzie’ tussen Sporting Leiden (zo) en Voorschoten’97 een prooi voor de groen-gelen. Na de 1-3 in het vorige seizoen werd het nu 0-3 voor de bezoekers. Door dit resultaat schoof de ploeg van Dennis Luhulima op naar de negende plaats, terwijl de fusieclub uit de Morsch genoegen moet nemen met de vooralsnog laatste plaats.

Op het sportcomplex in Leiden was een cameraploeg aanwezig van RTV West. Niet vanwege de wedstrijd, maar om te onderzoeken hoe een club omgaat met de coronamaatregelen. Tijdens de wedstrijd hielden de aandachtige toeschouwers in elk geval gepaste afstand en in die zin zal de omroep ook tevreden zijn geweest met het gedrag van de volgelingen.
Dan naar de wedstrijd. Bij Sporting ontbreken nog steeds spelers door blessures en schorsingen en daardoor moest de staf, met Koos Habraken voorop, weer improviseren. Zijn collega had meer keuze waarbij ook nu plaats was voor wat youngsters. De jongste speler van het veld speelde evenwel in het shirt van Sporting. Diëgo Vargas de Aguiar heeft daarbij ook nog eens één van de mooiste namen binnen het amateurvoetbal.
De eerste mogelijkheden konden worden genoteerd voor de thuisploeg. Robin Holverda schoof de bal een keer voorlangs en bij een tweede poging ging zijn inzet ruim naast. Halverwege de eerste helft had Joost den Hollander een ragfijne trap in huis waarmee hij Vargas de Aguiar bediende. Zijn inzet belandde op de lat. Pech dus voor de gastheren.
Voorschoten’97 liet weinig zien in aanvallende zin, maar scoorde wel bij de eerste gelegenheid. Frank van den Heuvel vond Rick van der Maas, die met de rug naar het doel zich vrij speelde en met enig fortuin de 0-1 liet aantekenen. Het scheelde weinig of Van den Heuvel had kort daarop de 0-2 op zijn naam gekregen op een voorzet van Wout Adriaanse. De buitenspeler kon echter net niet bij diens voorzet.
In de slotfase van de eerste helft hadden de gasten de controle en de 0-1 werd naar de thee gebracht. Een alleraardigste start voor de thuisploeg, maar waarna Voorschoten’97 zich gaandeweg beter in de wedstrijd speelde.
Sporting ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker. Een poging van weer Holverda was echter te pover om Chris van der Mijn aan het wankelen te brengen. Aan de overkant snelde Lars Bellen er van tussen. Zijn inzet ging voorlangs, ook al omdat geen medespeler het laatste zetje kon geven. Van den Heuvel plaatste een hoekschop op de lat, maar meer pech had Ferry van Leeuwen met een schuiver die op de paal belandde. Dit terwijl het thuispubliek de 1-1 al in de maak zag.
In plaats van de gelijkmaker viel de 0-2 en daarmee was de wedstrijd wel zo ongeveer gelopen. Aanvoerder Van der Maas krulde uit de tweede lijn waarbij hij zijn poging met gevoel in de bovenhoek zag verdwijnen. Een heerlijke treffer dus en de tweede ook nog eens van de middenvelder op deze middag.
Daarna werd er nog volop gewisseld, maar voor de winnaar van deze derby maakte dat geen verschil meer. Wel werd het zelfs nog 0-3. Op een assist van de ingevallen Justin Aschman werkte Van den Heuvel binnen. Zo won Voorschoten’97 al met al wel terecht, maar was de score wel geflatteerd te noemen. Na afloop was de feestvreugde er bij de Adegeest-bewoners niet minder om. Een zege op een club uit de buurt blijft nu eenmaal gevoelsmatig lekkerder dan een triomf op een onbekende opponent.
Sporting Leiden wacht dus nog op het eerste punt. Belangrijker op dit moment lijkt het gegeven dat de staf eindelijk eens wil beschikken over een ruime selectie. Wat meer geluk zou ook wenselijk zijn. Dan moeten er echt wel punten in de wacht gesleept kunnen worden.
Basisopstelling Sporting Leiden: De Kleijn, Mkaddem, Den Hollander, Siebert, Van Leeuwen, Kloos, Smeele, Spasic, Vargas de Aguiar, Holverda, Van Noort.
Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl