Verslagen jeugdwedstrijden

12 september 2023 - 18:05

Het was warm zaterdag, er warm. Toch rende onze razende reporter Sporty langs de velden om bijna alle wedstrijden te kunnen bekijken en er een mooi verslag van te schrijven.

De zon scheen al vroeg over Sportcomplex Morsch II. Langzaam kwam er beweging op het complex. De mensen met bardienst waren er zoals gebruikelijk weer vroeg om ieder te voorzien van een natje en een droogje. Wat zou een vereniging als Sporting Leiden toch zonder deze mensen moeten.  Mocht u als ouder denken; “ja ik wil mijn steentje bijdragen” schroom niet meld je aan voor diverse vrijwilligersklusjes welke nog open staan.

Tussen het rumoer waren het ook over het algemeen spelers van elke leeftijd die stonden te trappelen om weer de groene velden te betreden om met alles wat ze in zich hadden het mooie blauwe shirt van Sporting Leiden te verdedigen.

Er waren diverse wedstrijden zowel uit als thuis. De toekomstige helden van onze mooie vereniging waren uitgewaaid over grote delen van de regio West 2.

Neem nu de JO7, vol van plezier strijdlust en winnaars mentaliteit melde de ploeg van trainers Roland, Joost, Dennis en Stefan zich bij Voorschoten’97. Op het terrein van de gastheren werd om elke meter gestreden dit resulteerde in meerdere overwinningen gelijke spelen en ja, helaas ook verliespartijen. Maar dit kon de pret bij onze kleinste giganten niet drukken. Vol van alles wat ze vandaag weer mee hadden gemaakt gingen ze tevreden huiswaarts en genoten de rest van de dag van het heerlijk schijnende zonnetje.

De mannen van de JO8-1 moesten voor hun uitwedstrijd richting het Zuid-Hollandse kustgebied. Daar wachtte de oranje gastheren van Katwijk geduldig op wat er komen ging. Sporting Leiden JO8-1, uitkomend in de Hoofdklasse waar ze vorige week knap standhielden tegen Quick Boys, ging het vandaag iets minder af. De jongens streden voor elke meter, was het de zon, was het de zeelucht of misschien toch de tegenstander die een iets betere dag had. Helaas ging de wedstrijd met 15-2 verloren.

De vakbroeders van de JO8-2 hadden vandaag geen reisverplichtingen en konden op sportpark Morsch II blijven. Daar waren zij de trotse gastheren van RKAVV. De roodwitten gasten uit Leidschendam kwamen zeer zeker niet om zich in te laten maken door Sporting Leiden. Gezien de tijd kwamen er steeds meer rode gezichten op het veld, het werd warm lekker warm. Vaders langs de kant stroopte de mauwen op en moeders zette hun zonnebril nog even goed.  En ja de mannen in het veld deden wat er van hun werd verwacht. Helaas viel de uitslag dit keer de verkeerde kant op voor Sporting Leiden en gingen de kasteelheren van RKAVV er met de buit vandoor. Helaas koppen op en we gaan weer verder.

Tijdens de wedstrijd van de JO8-2 kwam er vanachter het doel een geluid, het klonk als gezang, nou ja het was gezang. “Lang zal ie leven” galmde er over het veld. Nieuwsgierig als ik ben liep ik die kant op en zag dat de JO9-2 bezig was met de voorbereiding. Al snel werd duidelijk dat het gezang bedoeld was voor een van de trainers, Wander had de leeftijd van 40 jaar aangetikt en dat werd volop gevierd door de ploeg. Trainer Dennis zei nog tegen de spelers wij gaan Wander een mooi cadeau geven. Nou dit was niet tegen dovenmansoren gezegd. Het werd maar liefst 25-0!

De JO9-1 van Sporting Leiden die afgelopen seizoen nog actief was in de Hoofdklasse, maar door een duistere reden hun kunsten nu mag laten zien in de 2e klasse, speelde vandaag ook een thuiswedstrijd. Hun prooi waren vandaag de giganten uit Zoetermeer en te weten DWO.

Ook tijdens deze wedstrijd liep de temperatuur snel op en dat kwam zeker ook door het vertoonde spel en ja, ook zeker door het zonnetje wat vrolijk scheen. De ene aanval werd afgewisseld met de andere aanval en toen de wedstrijd ten einde was stond de stand van 14-0 op het scorebord.

Van de JO9 komen we eigenlijk vanzelf uit bij de JO10. De JO10-1 mocht ook hun reis maken naar het sportcomplex van Voorschoten’97. Nadat iedereen daar was aangekomen werd de wandeling gemaakt naar veld 5b2 ik kan u zeggen het was handiger geweest als we vanaf Sporting Leiden waren gaan lopen dit was een stuk dichterbij maar dat terzijde.

Trainer Michiel had zijn mannen weer met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd.  Plezier was er 1 van maar het zou ook wel lekker zijn als er gewonnen zou worden. Het spel was leuk om naar te kijken maar helaas werd deze wedstrijd niet gewonnen door de mannen en dames van de JO10-1.

Onze trots van de JO10-2, gingen hun strijd aan in een thuiswedstrijd tegen Valken’68, ik zag de spelers vanuit de verte al aankomen en alles wat hun gezichtsuitdrukking aangaf was, met ons valt niet te sollen, wij gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen!

Helaas dacht de tegenstander precies hetzelfde en lukte het onze toppers niet om te winnen. Wel was er weer genoeg stof om mee verder te gaan want zoals iedereen weet Sporting Leiden staat voor plezier en opleiden. Wedstrijden worden gewonnen, gelijkgespeeld en verloren zo is het hoe het spelletje werkt.

De mannen van Sporting Leiden JO11-2 kregen vandaag de mannen van Meerburg op bezoek, over het algemeen een lastige tegenstander maar niets was minder waar voor onze mannen. Meerburg werd met maar liefst 14 tegengoals teruggestuurd naar Zoeterwoude Rijndijk. Ik heb begrepen dat het feest in de kleedkamer nog lang heeft geduurd.

Sporting Leiden JO11-1 mochten vandaag hun kunsten laten zien tegen ASC, Ajax Sport Combinatie zoals het helemaal uitgeschreven dient te worden was naar de Mors gekomen maar niet om zomaar een wedstrijd cadeau te doen. En dat werd al snel heel duidelijk bij de mannen. Daar waar Sporting Leiden bij het afmaken van hun kansen zeker recht hadden gehad op meer bleef het vandaag geflatteerd steken op 2-6. Jammer mannen er had meer in gezeten.

We maken een klein sprongetje naar de JO12-1 het team wat sinds dit seizoen nieuwe trainers heeft en het niet onverdienstelijk doet. Waar vorige week nog met 9-1 werd gewonnen kwamen onze toppers vandaag helaas niet verder dan een 8-2 verlies. De spelers hebben er alles aan gedaan en alles gegeven maar er zijn wel eens wedstrijden waar je tegen een zogenoemde zeperd aanloopt. Ook voor de JO12-1 geldt; kop op en we gaan gewoon door!

Van de JO12-1 gaan we over naar de JO12-2, die sprong is niet heel groot. Het team van een van de langst zittende trainer bij Sporting Leiden; Frans Rijsbergen, waren net als hun leeftijdsgenoten van de JO12-1 te gast bij Voorschoten’97. Daarentegen had het team van Sporting Leiden JO12-2 iets meer geluk en wisten met 2-2 gelijk te spelen tegen de groengele gastheren.

De JO12-3 van Sporting Leiden speelde ook een thuiswedstrijd en vandaag kwam Soccerboys op bezoek. Ondanks dat Sporting Leiden er alles aan deed deze wedstrijd niet te verliezen trokken de gasten helaas aan het langste eind. 2-12 zou normaal gesproken gezien worden als een slachtpartij maar niks is minder waar. De JO12-3 had een aantal keer echt pech en ook zij weten hoe ze zicht hier bovenop moeten knokken de club heeft alle vertrouwen hierin.

Dan maken we een sprongetje en komen terecht bij de JO14. Door personele problemen was de wedstrijd van de JO14-2 afgelast en hadden de trainers Gio en Ryan keuze uit 2 teams om mee te nemen naar de wedstrijd.

Om kwart over 10 moest er worden afgetrapt tegen HVV van oudsher een lastige tegenstander, HVV klapte er gelijk bovenop maar Sporting Leiden zou Sporting Leiden niet zijn als zij zich van hun beste kant lieten zien. Onder leiding van de altijd goed fluitende Ritchie ging Sporting Leiden op zoek naar de overwinning, en dit lukte ook.  Met maar liefst 4-1 werden de Haagse gasten huiswaarts gestuurd.

Ons oudste jeugdteam de JO15 speelde thuis tegen SJC, de ploeg uit Noordwijk was de prooi voor onze JO15 maar zoals een leeuw wel eens op zijn plek blijft liggen als hij het te warm heeft leek dit vandaag ook het geval bij de leeuwen van Sporting Leiden. Zij lieten hun prooi hun gang gaan en konden helaas niet toehappen. Het resulteerde in een 4-1 overwinning voor de gasten uit Noordwijk.

Al met al was het een wisselend weekend voor onze vereniging, zowel overwinningen als verlies partijen en gelijke spelen werden afgewisseld met elkaar.

Komende week weer volop trainen met z’n allen en dan gaan we er volgende week zaterdag weer vol tegen aan.